2012.06.13. 08:00 | Szerző: -Ani-

Szombat délelőtt miután otthagytuk a fiúkat a Vidámparkban elgondolkoztam a pénztárnál kiírt belépés feltételein.... Basszus az én kisfiam már ötödikes korában nagyobb volt 140 cm-nél! A "nagyméretű" diákoknak 4000Ft a belépőjegy, a felnőtteké 4900Ft, érdekes. Az állatkert bejáratától nem messze megállított minket két nő, állítólag a NGC-től voltak, és majdnem féláron kínáltak ajándék jegyeket. Én nem engedtem, hogy jobban belebonyolódjanak a magyarázkodásba válaszom a határozott NEM volt. Ugyan! Akkor miért állt akkora sor a pénztárnál, miért nem kaptak az alkalmon, miért nem szólították őket is le ezek a nőszemélyek?? Miért csak minket? Persze kifizettük volna a jegyeket, ők leléptek volna, rajtunk meg jót röhögött volna a jegypénztáros! Manapság szerintem jobb óvatosnak lenni. 2008-ban voltunk utoljára az állatkertben, akkor én még csak egy kis bejegyzést írtam róla, nem voltam profi a képszerkesztésben, de megkerestem Tóniét, ami olvasható ITT és ITT. :)
Nagyon tetszett minden, kivéve az nem, hogy szezonban túrják a főbejárati részt. No és persze imádom az állatokat, ezért mindig elkeseredem, amikor a rácsok mögött raboskodó föl-alá járkáló, vagy éppen szomorúan gubbasztó, maga elé meredő állatkákat nézem.
Ez a Sirkán például ijesztően szemezett velem :)
állatkert.jpg

Nekik volt a legjobb dolguk az iszonyú hőségben, de szerencsére megúsztuk eső nélkül. Győr felé jöttünk haza, Tatabányánál kapott el minket az eső.... azóta is esik.... Ausztriában Apcinál is.
állatkert1.jpg
Szurikátáéknál mindig a Marci osztályfőnöke jut eszembe, vagyis az, amit a legutóbbi szülőin mondott: - A szurikáták mindig ott állnak az ajtóban, figyelik a tanár közeledését, ők jeleznek a rendbontóknak. :)
állatkert2.jpg
Ez egy iciri-piciri kisegér a terráriumban, édes pofa, meg sem moccant.
állatkert3.jpg

állatkert4.jpg
Zsiráf babust nem tudtam lencsevégre kapni, ott fekszik az oszlop takarásában.
állatkert5.jpg
De őket sikerült! Észre sem vettek, lázasan kattintgattak, mindent lefotóztak :)
állatkert6.jpg
Szegény mici fel-alá járkált...
állatkert7.jpg
Ők a három álomszuszék...
állatkerti.jpg
Cicus!
állatkert10.jpg
Etetés után lustiztak, és volt amelyik előtt még ott volt a félig lerágott dög, amellett szundikált.
állatkert11.jpg

állatkert12.jpg

állatkert13.jpg
Imádom a nutriákat, olyan édesen mosakodnak, zabálni valók! Na, nem úgy, bár épp Apcival arról beszélgettünk, hogy volt egy pasi Érden, aki nutria kolbászt gyártott. Állítólag fenséges, sosem próbálnám ki. :(
állatkert14.jpg
Rengeteget fotóztam a pálmaházban és előtte. Jól jönnek majd a képek a bejegyzések alá. :)
állatkert15.jpg
Ez a lajhár ott aludt, ahol járkáltunk, nem zavarta semmi... a pofiját bedugta a rönk alá...
állatkert16.jpg
úgy ölbe tudtam volna kapni, és kicsit megdajkálni.... azért a karmai félelmetes nagyok voltak, mint a maciké.
állatkert17.jpg

állatkert18.jpg
Képtelenség az én kis gépemmel jó képeket csinálni az akváriumokról... azért megpróbáltam. Sok fotó készült, itt a gépen diavetítésben nagyon szépek, sajna leszerkesztve ezt az élményt nem tudom a blogon nyújtani.
állatkert19.jpg

állatkert20.jpg
Ez is halacska, szikla hal. Teljesen "beleépül" a környezetébe.
állatkert22.jpg

állatkert21.jpg

állatkert23.jpg
Ez nekem pózolt....
állatkert24.jpg
és ő is!
állatkert25.jpg

Holnap folytatom.....

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr594584313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egybaranyai 2012.06.14. 19:10:56

Nagyon szép képek :) Szurikáták csoportosan járnak dolgukat végezni :)
süti beállítások módosítása