2010.05.26. 17:48 | Szerző: -Ani-

Tegnap délelőtt gyönyörű kaprot szedtem a kertben, összevágtam a hűtőládába, egész télre meglesz. Szeretjük minden féle formában. Férjem a nagy kertész, én mostanában kezdem felfedezni a kert jóságos hatását. Ha néha kimegyek egy kicsit egyelgetni, gazolgatni, körülöttem fekszenek, hemperegnek az ágyásokban a cicáim, és Bandi kutya, csicseregnek a madarak, tele van a levegő a virágzó akácok és bodzák illatával, egyszóval ideális hely a gondolkodásra. Hatalmas zuhi volt tegnap délután, szakadt mintha dézsából öntötték volna, de nem tartott sokáig, utána hétágról sütött a nap, és gyöngyszemként ragyogtak az esőcseppek minden növényen. Egy aranyos csigusszal is találkoztam a kertben, lassan, komótosan ropta az útját, nem bírtam ellenállni rögtön lefotóztam. Estefelé pedig elmondhatatlan milyen jó dolog kint ücsörögni, osztrák szomszédunknak van egy mesterséges kis tava és eső után a partján órákig harsog a békaszerenád. A nagy fenyő árnyékában, kaporcsipegetés közben, azon gondolkodtam, hogy mennyi csodálatos dolog vesz körül minket, maga a csend is csodálatos, és mi mégis rohanunk a tévé, számítógép elé, sőt ha nem ott vagyunk, akkor is fülhallgatón keresztül nyomja az MP3 a „ricsajt” fülünkbe. Ez nem azt jelenti, hogy nem szeretem a zenét, dehogynem! De a csendet is. Írtam már többször, hogy ha vásárlásról van szó, nekem autóba kell ülnöm, 20 km innen Sárvár, 20 km Celldömölk, 20 km Sümeg, 20 km Vasvár, de szeretek Tapolcára is menni, mert gyönyörű erdei utak vezetnek oda és csak 40 km, Szombathely 50 km stb.
Amit ebből akartam kihozni, hogy ilyenkor nagyon jó zenét hallgatni, élvezem   az autóvezetést, és gyönyörködöm a tájban, valami fenséges! Ma Celldömölkről mentem át Sárvárra, szép nagy körön jártam, álomszép virágzó fák, bokrok mindenhol az út szélén, Sitke után erdei út, hiába egy jövök-megyek intézkedek útról volt szó, én ezt nem így fogtam fel. Boldog vagyok, hogy ilyen szép helyen élhetek! És nagyon haragszom, amikor lefikázzák a mi kis országunkat, pont azok, akik itt születtek, és benne élnek.

Képek a kertből, nem a veteményesből... :)




















 

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr702033456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BartiMagdolna 2010.05.26. 19:30:01

Engem is bosszant, amikor valaki leszólja a kis országunkat, akkor is ha itt él, de szerintem sokkal rosszabb, ha már nem él itt és úgy teszi.
Tetszik a csigád és a kerted. :) Szoktál bodzaszörpöt csinálni? Ha jól láttam, az egyik képen bodza van. Kéne egy jó szörprecept. :)

-Ani- 2010.05.26. 19:50:02

@Vegi Manó: Igen szoktam, azért van bodzafám mert a "gyalogbodza" nem jó, sőt bodzalekvárt is készítek egy Vízvári Mariska könyvből. :)
Bodzaszörp: nem írogatom le, ez a recept pont úgy műkszik mint az enyém, nagyon jó és szalicilt én sem használok semmihez. www.egeszsegesmegoldasok.hu/bodza-szorp-recept-fozotanfolyam.html

szittyazoli 2010.05.26. 23:48:10

szerintem is "bjutifül" ez az ország, még így csonkán is, és szép a kerted, nem csodálom, hogy szeretsz benne lenni.

"and beautiful is what you see beautiful. beauty is in your eyes" (roderik random)

nemiswan 2010.05.27. 02:57:03

Gyönyörű a kerted,és jó lehet itt /ott/ élni .Szeretem a csiguszokat,járdáról átteszem a fűre,mert nem mindig kímélik mások,és nem szép látvány,amint házastul el vannak taposva:/
Tavaly én is csináltam szörpöt,van receptem is .Sőt kipróbáltam a rántott bodzát,ami olyan ízű,mint a tök :)Ínyenc vagyok:)
Ani,aki szapulja az országot,az nem a helyet,hanem a morál,magyar mentalitás,meg a politikai helyzetet.Mert szép kis ország vagyunk

Törzsvendég:-) 2010.05.27. 06:38:30

Nagyon szép kertetek van. (Húú a kapornál megijedtem,nem szeretem,mondhatni rosszul tudok lenni tőle,valószínűleg az erős aromája miatt.):-)
És imádom a májust,itt van az eper,a hazai,no meg a spárgaszezon is beindult.:-)Tóni blogjában írtam mit olvastam legutóbb,de a könyv közben eszembe jutottál,szerintem lehet tetszene neked is,ajánlhatom?:-)
www.libri.hu/konyv/ott-leszel.html

jazoli 2010.05.27. 07:07:55

A legjobb, hogy vannak olyanok mint Te, hogy meglátod a szépet körülötted:)
Mert ott van, csak kevesen látják!

BartiMagdolna 2010.05.27. 11:51:33

Köszi a receptet. Ki fogom próbálni, bár most a cukros dolgokat hanyagolnom kell, de hát jó lesz az később is. :P

-Ani- 2010.05.27. 13:01:41

@Törzsvendég:-): Hű ezt el kéne olvasni! :)

Herczeg Orsi 2010.05.27. 18:10:29

Ummm...
Nagyon szeretnék ott lenni Veled!(Hamarosan vége a vizsgaidőszaknak, és repülök!)
Azt hiszem, aki becsmérlően nyilatkozik Hazánkról megérdemli hogy a négy fal közt éljen és ne tudja meg soha, miről marad le! Teljesen mindegy, hogy a Mátrában barangol vagy a falu körül, esetleg csak a kertbe ugrik ki...a doromboló, birkózó cicusokat és Bandit sokkal jobban szeretem, mint a porcicákat, amik néha ördögszekérként átvonulnak...
Mindig lesznek ellentétek, főleg ha a városi("csak kiugrok a sarki közértbe") és vidéki (20 km és a Kisbolt)életről van szó, vagy az "imádok a szeretteimmel lenni" és az "alig várom már, hogy otthon folytassam a WoW-t" attitűd képviselőiről!
Kényes téma!
Nagyon jó a képek minősége és a tartalma egyszerűen üdítő!

-Ani- 2010.05.27. 19:25:36

@Herczeg Orsi: Puszi Orsi, várlak! :)))
süti beállítások módosítása