2010.05.08. 20:33 | Szerző: -Ani-

Tegnap elkísértem Tónit, Pesten voltunk vezetéstechnikai előadást hallgattunk, majd pályán gyakorlati oktatást láttunk. Újságokban megjelent pályázat nyerteseit kísérték el fotósok és újságírók, Tóni „kettő az egyben”. Először elméleti oktatásban volt részük, részünk: - Mit kell tenni, ha téli, csúszós úton sodródik az autó a kanyarban? – Hogyan kerüljük ki például sodródás közben a felénk közeledő fát? stb. Majd két órán keresztül gyakorolhattak a mesterséges, csúszós tanpályán, amit egyfolytában vízzel öntöztek, sőt az akadályokat, falakat, vízoszlopok jelképezték. Három résztvevő volt a pályán, mindenki kapott egy rádiót, az újságírók is, így tudtuk, hogy éppen miről van szó, és mit kell tenni. A szünetben azt mondták az autósok, hogy sokkal rosszabb, mint az életben, nagyon csúszós, olyan mintha vizes havon járnának. Először rengeteget bénáztak, keresztbe fordultak, vízfalnak csapódtak, de a végére mindenkinek gyönyörűen ment a legnehezebb gyakorlat is, rengeteget tanultak. Mi is, akik néztük, ráadásul érdekes volt. Tóni filmet is készített, majd belinkelem, ha megjelenik az újságnál. Odafelé én vezettem, kifogtam egy marha nagy dugót, a Mészáros utca és az alagút között. Hazafelé a fiókám vezetett, és persze addig válogattuk az útvonalakat, GPS-be is beütöttük, aztán valahogy én vettem át a masina szerepét, sokat számít a helyismeret az időben való sávváltásoknál. De olyan rohadt dugót fogtunk ki ismét!  

Tóninak ráadásul időre kellett hazaérkeznie Szombathelyre, mert este egy koncertről kellett tudósítania. Azért minden sikerült, szokásomtól eltérően már korán, fél tízkor ágyba bújtam. Apci szerint rögtön el is aludtam, sőt reggelig ugyanabban a pózban aludtam, mozdulatlanul. Iszonyú fárasztó, futkosós az újságírók élete, ennyire hajtósan tényleg csak fiataloknak való.
Ilyen volt a pálya szárazon:

így permetezték:

elárasztva:

elég nehéz volt a vízes pályán haladni...

voltak nagy vízfalba csapódások

az elején is nehéz egyenesben tartani...

Tóni munka közben:

kormányozhatatlan, az oktató oldalt irányítja rádión....

kattintgattak a fiúk rendesen..

a dugóban a mosolygós sárgánál mi is örültünk...






 

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr881984526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemiswan 2010.05.09. 18:27:30

Érdekes lehetett..elképzeltem Stohl bucit,amint 3,8 ezrelékkel itt bakavar ...
Sokadszorra sem tanul..

-Ani- 2010.05.09. 18:41:38

@nemiswan: hát..elég szomorú, és tuti megússza. Bezzeg ha én csinálnék ilyet! Miért iszik aki, vezet???!!!!!:(

nemiswan 2010.05.09. 19:36:37

Ez az! Nem,és nem tanul ..nem igaz,h nem bírja ki hazáig valaki,h ne igyon .Ott volt a kocsi alján a Heineken üresen ..
Szeretem ,mert jó színész,de nem sajnálom .
süti beállítások módosítása