2010.05.05. 17:17 | Szerző: -Ani-

Tegnap elmentem a körzeti orvosunkhoz gyógyszert íratni, és beutalót kérni a szokásos vérvételemre. Közölték velem, hogy: Ho ho hó, nem úgy van az! Kértem-e már a  labortól időpontot? Álltam és bámultam, mint borjú az új kapura. Kezembe nyomtak egy telefonszámot, és ha majd leegyeztettem az időpontot, menjek vissza a beutalómért. Megtörtént, telefonáltam és majd elájultam, amikor megkaptam az időpontot június 7.-re. Noormális????? Addig meg is lehet halni, ha baj van! Mi van ebben az országban? Ha már lúd, legyen kövér, gondoltam és Celldömölkön járva bemegyek tüdőszűrőre. A kartonozóban kedvesen elhajtottak, hogy menjek vissza a dokihoz és kérjek beutalót, mert már csak azzal lehet. A vicces még az egészben, a körzeti és eme intézmény közt csupán 20km a távolság. No, de sebaj, majd legközelebb. Beugrottam az APEH kirendeltségre is, hogy kijelentkezzek a TB járulékfizető rendszerből, és majd vissza kell mennem külön azért is, hogy visszaköveteljem augusztusig a pénzt, amit jogtalanul beszedtek tőlem. Mindegy, de legalább visszakapom! És, hogy miért? Ez is egy szép történet: A férjem külföldön dolgozik, a külföldi biztosító átvállalta én és a fiam itthoni biztosítását, ráadásul Ausztriában is jogosultak vagyunk teljes körű betegellátásra. És miért zabolok én? Mert, amikor a férjem itthon volt állásban és fizette a járulékokat, én az egészségpénztárnál semmire nem voltam jogosult. Nincs munkahelyed? Nem tudsz elhelyezkedni? Kicsi gyereket nevelsz? Akkor jár ezért egy nagy fityisz, de nem betegbiztosítás! Ismerek egy asszonyt, három gyereke van, munkanélkülivé vált, csak a férje dolgozik. Kiszámolták neki az egy főre eső jövedelmet, ami az ő mércéjükkel mérve egy nagy kalap kaki, és a nőnek fizetnie kell a TB-t, különben nincs ellátás. Tegnap korán reggel a tévében, a szakszervezetek elnökével beszélgettek, ígérte, hogy jobban oda fognak figyelni a dolgozókra, munkahelyekre. Említette, hogy Ő is tudomást szerzett egy multinacionális kereskedelmi cégről, ahol a dolgozókat csak patkányoknak hívják. Mi van? Felháborító! Kizavarnám a céget az országból! Amúgy is kihajtanám őket, mert rabszolgaként dolgoztatják a magyar embert, fillérekért. Miattuk bezártak a kisebb vállalkozások, befészkelték magukat, adómentesen, mivel munkát adnak a népnek, akiket fixen le sem szerződtetnek, aláznak,majd tömegesen utcára tesznek! Hát ezért kérdem én, hogy HOL élünk mi?

van ilyen is:
szerintem.blog.hu/2008/10/08/veradas_vagy_alkohol_vetel#more700983

   

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr591976904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csip-csepp · http://nehezesetek.blog.hu 2010.05.05. 19:38:47

Nem semmi!!! Jártam én is így sokszor is évekkel ezelőtt. Már ezért is nem megyek el orvoshoz, pedig időnként kellene egy kis vizsgákat, vérvétel ez az...

Atom · http://atom.blog.hu 2010.05.06. 13:32:19

Én bementem dokihoz, ahol szerencsére nem voltak sokan előttem, így 10 percen belül már bent is voltam. Elintézte a kartonom átkérését miközben megvizsgált (mert ugye én most átkértem magam a kedvenc közös dokinktól), majd a vizsgálat végén a receptek mellett a kezembe nyomott egy nevemmel címkézett kémcsövet és egy beutalót is a laborba - tehát van ahol azért még jól megy. Minden csak a dokin múlik, nekem most mázlim van, mert Szombathelyen is sok-sok dokira panaszkodnak.

Atom · http://atom.blog.hu 2010.05.06. 13:35:02

Amerikában sok-sok cég életbiztosítást köt az alkalmazottaira, azok tudta nélkül. Mivel céges szinten a biztosítás elenyésző, ezért bevállalják, majd esetenként millió dollár felett tesznek zsebre lóvét. Az USÁban bizonyos bankok a hitelrendszerükben/szabályzatukban csupán "paraszt"-ként említi az embereket (paraszt, mint a sakkban a gyalog).

tacy 2010.05.06. 17:27:00

Hasonló esetekről tudnék beszámolni én is Ani, csak most nem megy még a gondolkodás sem, mert nagyon fáj a fogam. Jaaaj!
Röviden: e héten a házi orvos és a reumatológia egymáshoz küldözgetett azért, hogy elindulhassak majdan Hévízre gyógykúrára. Mindketten azt mondták, a másik tudja rosszul a beutalás menetét. Ha ők nem tudják, én honnan...?
A fogorvos csak hétfőre adott időpontot.
Kedden lencsecsere.
Nehéz napok következnek.
De erősnek kell lenni!!! :)

-Ani- 2010.05.06. 17:35:55

@tacy: Júj hétfőig fájó foggal! Taci drukkolok, hogy kibírd! Vigyázz magadra! puszi

tacy 2010.05.06. 20:40:07

Óvatos vagyok, most nem eszek csokit. Egyelőre bírom, de tényleg messze van a hétfő még.
Puszillak Ani!
süti beállítások módosítása