2009.02.28. 21:16 | Szerző: -Ani-

Én most nem könyvismertetőt írok azt el lehet olvasni bárhol a net-en, én a véleményemet akarom megírni, Katalin önéletrajzi regényéről.
Nem is tudom, hogy fogjak bele..... Hihetetlen, hogy létezik ilyen ember mint ez a nő!
Nem tudom szentté avatják az efféle embereket vagy Uram bocsá' dilisnek nevezik.
Nekem sikítani támadt kedvem a könyv olvasása közben.
Az én könyvespolcom is tele van afrikai útleírásokkal, (ez a könyv sem véletlen került a kezembe) szeretek sok mindent ami afrikai, de az nem azt jelenti, hogy élni is tudnék ott. Katalint nagylány korától minden oda vonzza, szerintem nem véletlen az afro fiú iránt táplált szerelem sem. Mit mondana erre egy sámán vagy hasonló "mai lélekbúvár": előző életében biztosan stb....!
De akkor miért nem fogadta el Dr Nagy Endre afrikakutató meghívását, aki még terhesen is befogadta és alkalmazta volna a sokkal emberibb Tanzániában. Mert a szerelem.....
Köszönöm az ilyen szerelmet, ami ilyen keserű élettel és ennyi lemondással jár!
Ráadásul nem mindegy, hogy Dél-Afrika vagy Bissau-Guinea!
Gyermekkorától megrendítő ennek a nőnek a története, pokoljárás a javából.
Egyáltalán nincs benne semmi szép és jó, csupa küszködés az egész! Még a terhessége és a szülése is! Tudja, hogy háborús, éhező világba kell kivinnie a kislányát és megteszi.
A pokolból egyszer hazajön, még szül egy gyermeket és amikor minden kezd jóra fodulni újra nekivág, mindent felszámol és követi az urát. A pasitól többször ökölbe szorul a kezem! Na ez az a pont, amikor sikítani kell!
Becsapják, megalázzák, éhezik, megbetegszik és még mindig várja a férje szeretetben megnyilvánuló kegyelmét, ami már sosem lehetséges. Ráadásul felodhatatlan a kultúrák közti ellentét. Hogy lehet a címe "Egy boldog asszony"? Minden rosszra jóság a válasza...
Igen, az ilyen asszonyoknak való a missziós munka, aki semmitől nem riad vissza, lehet lepra, háborús sebesültek bármi más. Csodálom de mégsem értem!
A könyvet nem lehet letenni! A kiadó kicsit több gondot fordíthatott volna rá!
Lányoknak mindenképp kezébe nyomnám ezt a könyvet!




A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr15972281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zoltan1 · http://www.ferfivilag.freeblog.hu 2009.05.19. 21:55:33

Tök jól leírtad a könyvet, meg az érzéseidet Ani! Tök kedvem támadt elolvasni azt a könyvet! Ez a nő tényleg szent lehet. Az ilyenek mozdítják előre a világot, tőlük nem zuhant még a pokolra.

-Ani- 2009.05.20. 06:51:19

Nagyon jó, hogy megírta ezt a könyvet.
Érdemes elolvasni, nem irodalmi remekmű, a "nagybetűs" élet.
süti beállítások módosítása