2014.09.30. 22:06 | Szerző: -Ani-

"Nekem arra van szükségem, aki tengerre nyíló ablak, nem pedig tükör, amely unos-untig csak engem mutat. (...)
A barát az az ember, aki mellett hallgathatok, más szóval nem kell tőle féltenem belső kertjeimet, hegyeimet, vízmosásaimat és sivatagaimat, mert nem fog beléjük taposni."
Antoine de Saint-Exupéry

barát.jpg
A baráti kapcsolatokat egymás szeretete, tisztelete és támogatása jellemzi. Szeretünk együtt lenni, őszinték vagyunk egymáshoz, nem szépítgetjük és nem takargatjuk hibáinkat, mert egy barát előtt önmagunk lehetünk. Támogató, elfogadó, szeretetteljes és örömet szerző kapcsolatok nélkül az életben szinte minden értelmét veszti.
Az emberi kapcsolatokat, akárcsak kertünk díszeit, folyamatosan gondozni kell, ha hosszú ideig szeretnénk örömünket lelni bennük. A barátságra az is igaz, hogy adódnak "aszályos időszakok", amikor a kapcsolat nem annyira virágzó, ez azonban nem jelenti azt, hogy véget ért. Az évelők még a legmostohább körülményeket is képesek átvészelni, hogy azután megerősödve új hajtásokat hozzanak.

Így is értelmezhetjük....
"Csak a barát vonzalma önzetlen, nincs benne érdek, sem az érzékek játéka. A barátság szolgálat, erős és komoly szolgálat, a legnagyobb emberi próba és szerep."
Márai Sándor

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr946748467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása