2014.08.27. 07:00 | Szerző: -Ani-

Behoztam a kertből egy szép nagy cukkinit, majd gondolkodóba estem.. mit is főzzek belőle??? Mostanában már annyi mindent készítettem cukkiniből, levest, lecsót, stb... Hm... végül megszületett az ötlet, fasírt lesz belőle! Egyszer még a "cukkini szezon" elején csináltam, de az valahogy nem lett az igazi, most újra megpróbáltam, kicsit másképp, úgy, mintha husiból készülne, de nem olajban sütöttem ki, hanem kerámia tepsiben, sütőben.
Mivel cukkinim a sok esőtől hatalmasra növekedett megszabadítottam haragoszöld ruhájától, káposztareszelőn lereszeltem, besóztam és hagytam kicsit pihenni. Egy fej hagymát apróra vágtam, pici olajon üvegesre dinszteltem. Jól kinyomkodtam a cukkinit, és hozzáadtam: három gerezd zúzott fokhagymát, a hagymát, egy nagy csokor összevágott petrezselyemzöldjét, ízlés szerint pirospaprikát, borsot, sót, ételízesítőt, két tojást, és három beáztatott, majd jól kinyomkodott zsemlét. Összedolgozás után, pogácsákat formáztam a masszából, zsemlemorzsában megforgattam, és kiolajozott kerámia tepsibe kerültek. Jó félórát sültek, félidőben megfordítottam őket. Kicsit laza a massza állaga, de nem kell félni tőle, sütés és kihűlés után tökéletes lesz. Viszont így utólag kitaláltam egy jobb módszert, legközelebb nem áztatom, hanem aprító gépbe helyezem a zsemléket és úgy adom a cukkinihez szárazon. Szerintem akkor lesz igazán tuti a recept! Különben megtévesztően hasonlít ez a fasírt a húsból készült tesójához. Próbáljátok ki. :-)

page.jpg

 |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr886639357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása