2014.07.24. 19:43 | Szerző: -Ani-

Mindig van valami bosszúság! Csak egyszer, egy hét múlna el úgy, hogy nem kell bedilizni valami agyarap, barom hülyeségétől! Épp, hogy hazaértem Balatonról, egy jó kis ajánlott levél várt. Hm... önkormányzat.... vajh mit akarnak? Kipakoltam az autót, megetettem a cicákat, majd felnyitottam a borítékot..... és őrület! Rotyog az epém, forr a májam, el nem tudom mondani milyen düh van bennem! A jegyzőtől jött a levél, melyben a szomszédunk által tett feljelentés miatt, 8 napon belül ki kell vágnunk a kerítés mellett lévő bodzafánkat, és meg kell csonkítanunk a fenyőfánkat. Osztrák szomszédunk, aki anno disszidált, és a rendszerváltás után hazapöffeszkedve felvásárolt több ingatlant, hónapokkal ezelőtt jelezte, hogy zavarja az átlógó fenyőág, vágjuk le. Meg is tettük, bár szerintem ez csak egy kukacoskodás volt a részéről, hisz semmit nem zavar nála. Majd talán egy hónappal ezelőtt este, furcsa zajra lettem figyelmes, létráról átnyúlva a kőfalon, motorosfűrésszel csonkította meg a bodzafánkat.... mondván, hogy a hülye fekete bogyók áthullanak hozzá a kertbe. Ez az ember tavaly arra kért, hogy a hozzá távol eső, kertünkben lévő nyírfát vágjuk ki, mert amikor virágzik szemetel, és az átmegy hozzá, de ő szívesen ingyen kivágja. Hát ember az ilyen??? Most meg jött a levél.... amennyiben kötelezettségünknek nem teszünk eleget, úgy szabálysértési eljárást indítanak ellenünk. A ku*va életbe! Noormális???? Én nem tudok rendesen kiállni az autómmal, mert nem látok az ő járda mellé telepített hatalmas levelű fájától.... Most akkor mi legyen? Jelentsem fel én is? Tényleg balesetveszélyes! Elegem van, az ilyen hülye emberekből!
Tulajdonképpen ott kezdődött az egész:
Ezek az emberek megpróbálják "megvenni" a szerény falusi embereket szaros, apró ajándékokkal traktálják őket, amitől azok "elájulnak", és kezesbáránnyá szelídülnek, majd fillérekért szolgálnak (fűnyírás stb.) a "gazdinak". Velünk ez nem jöhetett létre, barátság volt, de mind anyagi szempontból, sem az iskolázottság terén nem tudtak überelni minket és ez bizonyos bunkóknak igen fájó pont tud lenni, ahogy ezt most tapasztaltam is. Még nem tudom, hogy Apci miként fog reagálni, de szerintem vagy kakiba nyúltak, vagy az "Okos enged, szamár szenved" szisztéma lép életbe.... bár az utóbbit még kétlem. "Rossz szomszédság török átok" szól a régi mondás, hát sajnos ezt kikaptuk rendesen!
Itt a bodzafa egy képe, amikor virágzik, de már megvan csonkítva..... és még ki is kell vágni.... nagyon sajnálom!:(

bodza.jpg
És a fenyő..

fenyő.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr496541547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Katici 2014.07.25. 07:12:03

Jajj! :( Szóhoz sem jutok
süti beállítások módosítása