2014.06.03. 08:25 | Szerző: -Ani-

Tényleg néha szégyellem magam, ha a blogom nézettségi statisztikáját megnézem, sok látogatóm van, kint vannak a bejegyzéseim a főoldalon, én meg hanyagolom az írást. Bocsi, attól, aki rendszeresen idejön, csak néha úgy érzem, hogy nem is tudom mit érzek... ezt most rendesen megfogalmaztam. :-) Szóval van a környezetemben, hogy  a mai "divatos" megnevezéssel éljek, néhány energia vámpír. Ez valahogy úgy működik, mint a pókoknál, vagy bizonyos darázs fajtáknál, akik lebénítják áldozataikat, én is ezt a bénaságot érzem sajnos manapság mind többször. Miért van az, hogy mindenki csak panaszkodni tud? Oly kevés a kedélyes ember. Mindenkinek megvan a maga problémája, de nem biztos, hogy folyton arról kéne beszélnie. Néha persze, hogy ki kell adni magunkból, ez természetes, de mindjárt ott van a mondat elején, hogy csak néha, mert különben elkerülnek az emberek. Ismerek itt a "blogvilágban" olyan embert, hogy amikor eljön az ideje és kiereszti a gőzt, azt úgy teszi, hogy akaratlanul is erőt ad vele másoknak, nem elvesz. Régebben annyit nevettünk az anyukámmal, de manapság elég sokat morog, elégedetlenkedik (nincs is miért), amitől teljesen kiborulok, ettől az egész napomnak lőttek. Gyerkőcöcske szintén össze tudja zilálni rendesen a lelkivilágomat, mondhatnám napi rendszerességgel, bár neki kicsit elnézőbb vagyok, mert tizenhét évesen erről fogalma sincsen, nála ez természetes. :-) Nos, ha jellemezném a miliőt, amiben mostanában élek, Quimby szövegét hívnám segítségül: "Szilánkos mennyország" :-)


Hoppá! És most ez az "örökzöld" tuti, hogy egész délelőtt itt fog zsongani az agyamban, mert imádom...



Zseniális, gyönyörű szöveg. Lehet, ez álom, egy trip, hm.. mindegy.... hisz "Alice csodaországban" Lewis Caroll gyermekeknek írt világhírű meséje is az....
És most egy kis jó hangulatért, beollózok nektek ezzel a dallal kapcsolatos fórumos szövegeket, mulassatok jól:


Sziasztok!
”Nemrég hallottam először ezt a dalt a Csík zenekar előadásában, nagyon tetszett, rá is kerestem a szövegre, egy a bökkenő, nem igazán értem. Szerintetek miről szól? Arról hogy a mesélő elhagyta a kedvesét vagy arról hogy megölte? Túl gyanús a szívenszúrt madár és a táltosszív a konyhakésen. Már ha egyáltalán van valami értelme... És a dalszöveg eredetét is szívesen felkutatnám, esetleg ha tudtok segíteni...”

”Ez a DAL drogról való leszokásról szól,Kiss Tibi akkor írta,amikor végleg megtisztult.”

”Na igen, de amikor ezer fiatal énekli a szerelmének és közben valami hülye drogosról szól???? Azért ennyire nem lehet melléfogni. Hogy a szerző mire gondolt azt csak ő tudja, de miért baj az ha próbáljuk megérteni? Nem elég csak beleélni a világba és mindent befogadni úgy ahogy van, néha gondolkodni sem árt picit..”

”Nekem első hallásra sem egyértelműen a szerelem jutott eszembe róla, hanem annál sokkal több. Egy olyan állapot, ami szinte álomszerű, amiben minden jó és rossz megtörténhet, így a dalszövegben érthetők a kétsoronkénti kép- és hangulatváltások. Persze lehet benne szerelem is, hiszen megemlíti, de nem ez dominál. Ez a dalszöveg egy érzéskavalkád, mélységekkel és magaslatokkal, széppel és borzalommal. Csak azt sajnálom, hogy sokan annyira félreértik a szöveget, hogy bárhol, bármilyen alkalomból képesek elővenni és előadni. Ilyen volt például Nagykanizsán a szalagavatón, és most májusban a ballagáson. Egy fiatal zenekar előadásában, népzenei stílusban egy lány énekelte. Nekem visszataszító volt... Egy iskolában ballagáskor? A búcsúzó diákoknak a vándortarisznyába? Hányinger!”

„Nem tudom nem hozzáfűzni, hogy ez az elmélkedés, hogy vajon ki mire gondolt mikor írta a szöveget mennyire teljességgel és már nevetségesen felesleges. Ez, mint minden vers, festmény dal stb egy művészeti alkotás, ami mindig pontosan azt jelenti, amit annak jelent, aki átéli se többet, kevesebbet és csak ezt. Nekem személy szerint kevéssé tűnik valószínűnek, hogy heroin megvonási tünetek ihlették volna, de mindegy is... A lényeg, hogy szép és minden mű attól az, hogy bármilyen formában is teszi, de életre kel abban, aki látja, hallja vagy épp olvassa... Nem kell megérteni, csak érezni." ;-)

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr356262192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2014.06.03. 08:51:18

Egyik kedvenc dalom. Ha hallgatok hasonló szép dalt, csak arra koncentrálok, a dallamok mellett, figyeljem a szöveget, miről is szól, talán saját megélésből, vagy egy közeli barátjáról?
Tetszett ez az írás, kellemes.
A panaszkodás manapság "divat". Talán úgy könnyebb elviselni dolgokat. Ki tudja. Szerintem, csak átmeneti megoldás... :(
:)

Megvalósító Macska · http://megvalositas.blog.hu/ 2014.06.05. 13:19:09

"mert különben elkerülnek az emberek" - Óóó, pont erről írtam nemrég egy szösszenetet, csak még nincs online, lehet, hogy holnap aktiválom is! :D
süti beállítások módosítása