2014.04.05. 20:03 | Szerző: -Ani-

Hurrá hétvége! A családom "édesszájú", gondoltam alkotok valamit.... Eszembe jutott a fatörzs jó, és gyorsan elkészíthető tésztája.... először lekvárral akartam tölteni, aztán citromkrém ügyben nézelődtem, a neten, és a szakácskönyveimben, ugyanis Apci a citromosat is nagyon szereti.

A tészta:
Hat tojást feltörünk és széjjel választjuk, a sárgáját egy külön kis tálba tesszük. A fehérjét 12dkg cukorral kemény habbá verjük . Amikor már kemény a hab, folyamatos habverés közben hozzá csúsztatjuk ügyesen egyesével a "sárgájákat" . Végül óvatosan hozzászitálunk 12dkg finomlisztet ( szitálva levegőt viszünk a piskótába ) ezt már fakanállal keverjük óvatosan bele. Sütőpapíros lemezen szétterítjük a masszát, 180 fokos sütőbe 10-15 perc alatt megsütjük . Azonnal konyharuhára fordítjuk, lehúzzuk a papírt és ügyesen felcsavarjuk.


A krém:
A krémhez 6 dl tejet összekeverünk 2odkg cukorral, 2 csomag főzős vanília pudinggal.

A pudingot a cukorral és a tejjel a szokásos módon sűrűre főzzük, levesszük a tűzről, és időnként megkavargatva kihűtjük. Amikor kihűlt, habosra keverünk 25dkg puha margarint, hozzákeverjük a cukros pudingot, géppel óvatosan egynemű krémmé keverjük, közben egy citrom reszelt héjával, és másfél citrom levével ízesítjük.
Jó sok krém lett belőle, simán meglehet tölteni vele egy szép nagy tortát, úgy, hogy habzsákkal való díszítésre is marad krém.

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr605955374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása