2014.03.22. 07:00 | Szerző: -Ani-

Mindig lóg valami a levegőben, bizonyos védelmi szervek gondoskodnak a folyamatos hisztériakeltésről. Évente kitalálnak valamit, hogy mennyire veszélyes az egészségre, majd egy idő után bebizonyosodik, hogy nem is annyira, akkor találnak valami mást. Nemrég írtam a tojásról, ami ugyanígy járt, most már kifejezetten javallott a fogyasztása. Évek óta eszem vajat, nem érdekelt a "vajhiszti", ugyanis utálom a margarint, és ez a dolog is a viszályára fordult, ma már tudományosan a vaj lett a szívbarátunk. "Most az E-számmal jelölt anyagok viszik el a pálmát", olvastam egy cikkben, ami e-képpen folytatódott:
"Barátkozzunk egy kicsit az E-számokkal. Ha az almát felcímkézve kellene árulni, ilyeneket olvasnánk a vignettán:
van benne E101 riboflavin (B2-vitamin), E160a karotin, E163 antocián, E260 ecetsav, E300 aszkorbinsav (C-vitamin), E330 citromsav, E334 borkősav, E440 pektin, E363 borostyánkősav, E620 glutaminsav, E920 L-cisztein. Riasztó? Pedig ezek az összetevők az almában ott vannak. A természetes anyagok nagy részének is van E-száma - mert az E-rendszer egyebek mellett nemzetközi kód a nyelvi akadályok megkerülésére. Az alma cimkéjén talán még azt is feltüntetnék: E941 nitrogén-, E948 oxigén-, E290 széndioxid-tartalmú atmoszférában érlelve. Azaz friss levegőn." :-)
/Szabad Föld/
apple-love.jpg
Szeretnék ajánlani egy videót megnézésre, egész más téma, és roppant érdekes!

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr535871821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása