2014.03.17. 08:48 | Szerző: -Ani-

Aki rosszul bánik a testével, nem szereti igazán önmagát. Önmagunk testét-lelkét szeretni, ápolni, gondozni kell. Biztos észrevettétek, a tél nemcsak a kedélyállapotunkat viselte meg, de a bőrünk is szárazabb, érzékenyebb lett. A fűtés, a száraz levegő, a napfény hiánya sok minden befolyásolja bőrünk minőségét, szépségét. Én egész télen igyekeztem odafigyelni, de még most sem késő, mire "lekerül rólunk a sok ruha", néhány praktikával bőrünket is formába hozhatjuk. Elárulom nektek, hogy én mit, mivel és hogyan szoktam csinálni, mik az én téli praktikáim...
Először is rendszeresen alkalmazom a váltóvizes zuhanyt, ami az elején kicsit brrr, kellemetlen, de fantasztikus frissítő hatása van, nemcsak az érfalak tornája ez, hanem kitűnő ébresztő az egész testnek. Meleg vízzel kezdem, és szép lassan váltok hidegre, mindig lábtól fölfelé haladva, a végén már jól esik az egész hideg, és azzal is fejezem be. Nem szeretem a testradírozó termékeket, szerintem felesleges pénzkidobás, helyette dörzskesztyűt használok, fontos a bőrfelületet megszabadítani az elszarusodott hámrétegtől. Ezek az elszarusodott hámsejtek a bőr felszínén maradva, eltömíthetik a pórusainkat, gátolják a bőr légzését, megújulását, felfrissülését. Olajos tusfürdőt használok, mert ez kímél, mondjuk rá kicsit "visszazsírozza" a bőrt. Több testápoló tejet használok, nem ér felhördülni, mert nem kerül az annyival többe, hisz nem egyszerre kenem be magam velük. Egyik nap a Garnier Bőrregeneráló Testápoló tejet, mert ez ápolja és védi a száraz bőrt, intenzíven hidratál, nyugtatja, regenerálja a bőrt anélkül, hogy zsíros érzetet hagyna. Másnap a Nívea Q10 bőrfeszesítő testápolót használom, mert ez szintén gazdagon ápolja a bőrt, normál bőrt, hisz mindennap nem lehet "zsírozni" mert a végén ellenkező hatást érünk el, száraz bőrből zsírosat varázsolunk magunknak. A Q10 formula hozzájárul a sejtmegújuláshoz, feszessé és rugalmassá teszi a bőrt. Harmadik nap az Alverde önbarnítós testápoló következik, ez natúrkozmetikum, én télen is használom, nyáron hetente többször is, imádom amikor a bőröm enyhén napbarnított színű, ráadásul ez is intenzíven ápolja, hidratálja, bársonyossá, puhává varázsolja a bőrt. Jojoba-, mandula- és szójaolajat tartalmaz. Hetente egyszer-kétszer használom a Weleda gránátalma regeneráló olajat, szintén natúrkozmetikum, Erikától kaptam, és csodaszernek tartom, amúgy a DM-ben lehet megvásárolni. Hogy ő mit tud? Ezt "belinkelem", érdemes elolvasni:
"A gránátalma hatóanyagait tartalmazó értékes olaj elősegíti a bőr természetes megújulását és selymessé varázsolja. A bizonyítottan antioxidáns hatása, segít megelőzni a bőr idő előtti öregedését. Érzékien nőies illatú és szemmel láthatóan csillogóvá varázsolja bőrét. Rendszeres használatával bőre életerős és szép lesz.
Masszázs. Testi-lelki megújulás: Egy masszázs megérinti a testet és frissíti a szellemet. Egyensúlyba hozza a faggyúmirigy termelődést – a bőr lágy puha, és bársonyos tapintású lesz. Egy teljes masszázs revitalizáló, feszültségoldó és élénkítő hatású. Rendszeres alkalmazása során a 40 feletti nőknek tündöklő kisugárzást kölcsönöz. Lilith Schwertle német kozmetikus a következő masszázst állította össze a Weleda gránátalma olajjal:
Nyak és dekoltázs:
1,Bal kezével, nagy körkörös mozdulatokat végezve masszírozza nyakának jobb oldalát. Középen kezdje és kifelé haladjon, majd fentről lefelé. Háromszor ismételje meg.
2,Ezt követően ugyanezzel a módszerrel, jobb kézzel nyakának bal felét masszírozza. Háromszor ismételje meg.
3, Hasonló módon masszírozzuk a dekoltázst is. A válltól visszafelé, nyomás nélkül. Háromszor ismételje meg.
4,Végezetül vízszintesen masszírozza –csíkozza- felváltott kezekkel a dekoltázst- bal kezével a jobb vállánál kezdve és fordítva.
Karok:
1,Nyitott tenyérrel masszírozza karját a kézfejtől a váll irányába haladva, közepes nyomással. Kezdje a kar külső oldalán. Háromszor ismételje meg.
2,Üljön le és tegye jobb alsó karját az ölébe. Kezdje a kézfej közepétől és bal kezének kézfejével erőteljesen masszírozza belülről kifelé egészen a könyékig. Visszafelé nyomás nélkül masszírozza. Háromszor ismételje meg.
3, Támassza könyökét a combjára és az előzőekben leírtak szerint masszírozza alsókarjának belső felét is. Tegye a kezét könyökmagasságba és felső karjának külső felét masszírozza úgy, hogy átmozgassa izmait a vállak felé haladva.
4, Végezetül csuklónál kezdve a nyak felé haladva lágyan masszírozza karjait."
A kozmetikumoknak azért írtam ki a márkáját, hogy azzal is segítsek, ha valakinek tetszett ez a kis, röpke "tanácsadás", és a fotón, amit készítettem úgy is láthatóak....
Ébredezik a tavasz, ébresszük a bőrünket is!

testápolók.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr685865498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása