2013.12.30. 07:00 | Szerző: -Ani-

Kopogtat a szilveszter! Ilyenkor mindenki fogadalmakat tesz, amelyeket persze nehéz betartani. Mi lenne, ha idén ezeket nem fogadalomnak hívnánk, hanem egyszerűen vágyainkat fogalmaznánk meg? A szilveszter előtti napokban egy papírra írjuk fel, mire vágyunk az újévben. Felfoghatjuk ezt olyan levélnek, mint amilyet gyerekként a Mikulásnak írtunk, csak most éppen az év vége előtt vetjük papírra. Ne csak tárgyak jussanak eszünkbe, hanem olyan helyzetek, élmények is, amelyeket a lelkünkkel akarunk átélni. Miután kész vagyunk a listával, égessük el fehér gyertya lángjában. Amikor éjfélt üt az óra, gondoljunk a vágyainkra....

Szingli csajok! Szilveszter éjszakáján hámozzatok meg egy almát úgy, hogy lehetőleg az egész héja egyben maradjon (spirál alakban). Ha nem sikerül egyben tartani, az sem jelent semmi rosszat, a lényeg, hogy minél hosszabb legyen a héj. Miután megvagytok vele, bal kézzel dobjátok magatok mögé, majd nézzétek meg milyen betűt formál az almaspirál. Ilyen betűvel fog kezdődni a jövendőbelitek keresztneve. :)

Koncentráljunk a kérdésünkre, majd vágjunk ketté egy almát úgy, hogy lássuk a magokat benne. Ha sok mag van a házban, sikerre számíthatunk azon a területen, amire vonatkozott a kérdésünk. Ha kevés, úgy kicsit több energiát kell befektetni az ügy sikeréért.

Szeretem az ünnep utáni estéket, még mindig itt van a karácsony a "levegőben".... vagyis jelen van a feldíszített karácsonyfával, annak az egész házat belengő illatával. A fények, a pattogó tűz melege, minden, minden még annyira káprázatos, titokzatos....
Kár, hogy nekem nem volt egy ilyen nagyanyókám, mint a képen, de ha megélem, akkor én ilyen akarok lenni, vagyis így mesélgetni az unokáimnak. :)


karacsonyi_mese.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr845676930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2013.12.31. 14:32:14

De szép a blogod külcsine :) Én is ilyet akarok! De nincsenek új sablonok... úgy láttam nemrég :(
Nagyon Boldog Új évet kívánok Neked, és kedves családodnak! Mindig maradj ilyen édes mosolygós, írj jó sokat, fotózz sok szépet az új gépeddel!!!!!!!!!!
szeretettel, sok puszi!
BUÉK! :)

-Ani- 2013.12.31. 18:24:43

@ildsisy: Köszönöm szépen, a blogom új ruháját Tóni és barátja csinálta. :) Aranyos vagy, köszönöm a sok dicséretet és kívánok én is neked minden jót és szépet! BUÉK! Puszi :) ♥
süti beállítások módosítása