2013.12.12. 15:00 | Szerző: -Ani-

Diétám során egy csomó mindent likvidálnom kellett az étrendemből, hogy ne legyen "szürke és unalmas" ezért próbálok új és fincsi dolgokat varázsolni, ezt tettem a hétvégén is. Családom sajttal, sonkával és zöldségekkel töltött rántott palacsintát evett rizzsel, én pedig a saját kreációmat, amit anyukám is rögtön megszeretett.

Sárgarépát, zellert és kevés burgonyát lereszeltem, hozzányomtam két gerezd fokhagymát, sóztam, pici borsot tekertem hozzá, adtam hozzá rizslisztet, hogy formázható legyen akár a lapcsánka. Mivel a rizsliszt kicsit másképp viselkedik mint a sima liszt ezért egy tojást is hozzákevertem. Olajjal megkent kerámiabevonatos serpenyőbe lapítgattam őket és megsütöttem.

Fantasztikus jóra sikerült. Pár héttel ezelőtt Szombathelyen egy paleo bárban ettem hasonlót, az mandulaliszttel, kókuszolajban sütve készült, és nem volt ennyire ízletes. Hidegen is nagyon fincsi.


diétás.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr725686950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.Lobelin. 2013.12.12. 20:05:04

a húst is? és még mit? gondolom fehér cukor, gabonafélék...

-Ani- 2013.12.12. 20:57:51

@.Lobelin.: A pipi husi és a hal maradt, de csak épp hogy, semmi cukor, méz, édesítő, és egyelőre liszt sem. Ezért a pékáruk és tészták is kilőve. De roppant friss vagyok, és elmúlt az ízületi gyulladásom. :)

.Lobelin. 2013.12.13. 06:44:37

@-Ani-: az biztos, hogy a hús emésztése a legnehezebb, legtovább tartó... ráadásul a vörös húsoktól húgysav rakódik le az ízületekben... Nagyon ügyes vagy, szuper, hogy be tudod tartani!-) guszták ezek a lepények, sztem én is kipróbálom a családon-) bár nagyon húsevők...:)

-Ani- 2013.12.13. 19:03:00

@.Lobelin.: Szerencsére sosem voltam husi evő, csak nagyon keveset szinte kötelezőből, mert vashiányos és vérszegény vagyok, már gyerekkorom óta. Van rengeteg helyettesítő.... kezdem belopni a családnak is az újításokat, és észre sem veszik. :)
süti beállítások módosítása