Én így szoktam a csipkebogyót elkészíteni. Vagyis a leszedett bogyót hagyom kiterítve egy tepsin, vagy tálcán, hogy megpuhuljon, majd jól megmosom, leszedegetem a "kis fekete" végeit, kb. 20 szemeket kis zacskókba teszek és lefagyasztom. Fogyasztás előtt, langyos vízben kiáztatom, kinyomkodom, leszűröm kancsóba, egy kis mézzel csodálatos vitaminbomba.
Most méz nélkül iszom, mert tíz napja belefogtam egy kemény méregtelenítő kúrába. Egyáltalán nem eszem cukrot, sem édesítőszert, sem péksüteményt, semmi élesztőset, eceteset, mesterséges anyagokat tartalmazót. Szénhidrátot csak annyit, amennyi a zöldségekben és gyümölcsökben van, abból is inkább a savanykásat, tejet, sajtot, és alkoholt szigorúan nem. Sok zöldség, néha kis pipihusi, halacska és tojás... Kávét már üresen is szeretem. De ettem puffasztott búzaszeletet megkenve libazsírral, és kis lila hagymával, az is finom volt. :) Nekem, aki sütök-főzök a családomra ez bizony nem könnyű, ráadásul engem a husi sosem érdekelt, mindig csak a szénhidrátok tudtak elvarázsolni, igazi Gombóc Artúr vagyok, szoktam emlegetni... Nos, ezért az elején kicsit nehéz volt, de már nagyon szeretem, nem is tudom mikor fogok ezzel a diétával felhagyni, egyhamar tutira nem. Érzem a jótékony hatását, egyelőre csak a frissességemben, remélem az ízületeim és a kedélyállapotom is javul majd tőle.