2013.05.21. 11:37 | Szerző: -Ani-

Vasárnap Balatonon voltunk. A nyaraló körüli teendők fűvágás stb., és persze jól esett kicsit kimozdulni itthonról. Amíg Apci a fűvágással szorgoskodott én lesétáltam a partra...
balcsi1.jpgKedvencem ez a gyönyörű gesztenyesor..

ez mindig annyira szép. A virágzásáról lemaradtam, pont Tóniék voltak lent akkor. Szeretek ilyenkor jönni, amikor még nem indul be a szezon, tényleg nyugalom van, minden szép zöld, és virágos.
balcsi2.jpgNagyon közel vagyunk a vízparthoz, itt idáig szabad strand volt, mivel egy önkormányzat nem szedhet két strandon belépőt... én legalább is valami ilyesfélét tudtam. Balatonudvarihoz tartozunk, és most megrökönyödve láttam, hogy tényleg igaz a tavaly már futótűzként elterjedt rémhír, hogy bekerítik, fizetős lesz. Hm... Megszüntették a lépcsőt is, amin idáig lejutottunk, körbe kell majd menni. Nem értem, nagyon sajnálom, talán valami összefogással, aláírás gyűjtéssel változtathatunk a dolgokon.
A parkolóban pünkösdi rendezvényt tartottak, zene, bódék, és bográcsok mindenhol...
balcsi3.jpgEgyáltalán nem voltak sokan, sőt még a strand lépcsők közül is csak kettőt emeltek be a vízbe.
balcsi4.jpgHorgászokból most sem volt hiány. Haragszom, hogy a strand területén horgásznak, hisz a beszakadó horgok később veszélyt jelentenek a fürdőzőknek, nem is megyek be a vízbe csak mindig középtájon, a széleket foglalják el inkább szezonban is esténként, vagy hajnalban nagy előszeretettel.
balcsi6.jpgA játszótér is egy kicsit csendesebb volt, inkább a strand sarkában felállított ugrálóvárban tobzódtak a gyerekek.
balcsi9.jpgbalcsi7.jpgÉs végre van víz! Viccesen hangzik, hogy a Balatonban van víz?!.... Igen, mostanság aggasztó volt néha a helyzet, még itt az északi parton is. De hála az égnek, idén azt hiszem vízben nem szenvedünk hiányt. Szeretem a Balaton vízét. Nekem sokkal jobban tetszik, mint a tengervíz, selymes, lúgos, kellemes, nem bántja a bőrt, a szemet. No persze nálam a "fok" is számít, akkor szeretek belemenni igazán, ha már "főtt halak" ugrálnak benne. :) Tamás most is fürdött, de ő már áprilisban is szokott. Huh! Brrr!
balcsi5.jpgbalcsi8.jpgNéztem a vizet, ábrándoztam, álmodoztam egy kicsit. Szerettem volna leülni egy padra, de mind foglalt volt....Majd a képen látható ernyő alá ültem egy szép nagy pohár cseh sör társaságában. Ritkán iszom sört, de ha igen, akkor nem szeretem a csak "pisilésre" valót, szeretem a testes, sötét, zamatos, kesernyés söröket.
balcsi10.jpgElővettem a kis piros noteszomat, amibe a gondolataimat szoktam "belevésni" mielőtt elszállnának, most egy kis novellán dolgozgattam, fele a gépen, fele a noteszban, a többi a fejemben. Aztán érkezett egy kedves kis, zöld vendégem...balcsi11.jpgbalcsi12.jpgAri volt, megvárta míg előszedem a gépemet, és mint aki tisztában van vele mennyire fotogén, hagyta, hogy fényképezzem. :) A piros noteszba is belemászott, gondolom kíváncsi volt, hogy mit írtam, hol tart a történet. :)
balcsi13.jpgbalcsi14.jpgKözben helyet foglalt mellettem egy fiatalokból álló társaság, két fiú... férfi, és egy fiatal nő. A leányzó, erősen "szoláriumbarna", műköröm stb., és végig amíg a két pasi beszélgetett, mást sem csinált csak unalmas fejjel a "nagyonokostelefonján" tevékenykedett. Kiszúrtam, hogy az egyik férfi engem néz, ahogy írok, majd amikor a férjem odajött akkor is, és amikor elmentem, még sokáig éreztem magamon a tekintetét. Nem azért írtam ezt most... talán a mamája is lehetnék....csak azért, hogy tele van a világ üresfejű lányokkal, és érdemes lenne elgondolkodniuk a dolgokon, hogy mit is csinálnak, milyenek. Némelyik tényleg semmire nem jó, csak díszletnek, babának egy jó kocsiba, márpedig itt az volt, akaratlanul is hallottam a beszélgetés egy részét.... és azt, hogy a "dísznő" :) a 'fixírozó" menyasszonya. Hm.. no mindegy.... nem az én dolgom.... szerencsére az én fiókáimnál más a helyzet, lányok körül minden rendben van. :)
Délután Balatonfüreden jártunk, nagyon közel van, Tamás és Marci szereti az ottani forrásvizet, ha lent vagyunk mindig ezt isszák, hoztunk belőle jó néhány flaskával. A "korzón" elég nagy forgalom volt, a kikötőben már kevésbé..nem szálltam ki, bár jó lett volna megnézni a Bujtor István szobrot.... majd legközelebb.
balcsi15.jpgbalcsi16.jpgSzomorú, hogy semmi nem megy, sorra kint vannak az eladó táblák, üzletek, üzletsorok, vendéglátóegységek zárnak be folyamatosan. Házat, nyaralót is láttunk sokat eladót. No igen, ismerjük azt hiszem mindannyian ennek a gazdasági stb. okát, nem csak itthon világviszonylatban.. Talán majd egyszer megjavul a világ! :)
Hm azért vannak még "zsé hegyek", és a Balcsi fölött alig-alig egy leheletnyivel, magán tavacska bekerítve. :)
balcsi20.jpgbalcsi18.jpgHazafelé gyönyörű utat választott Tamás, Pécsely, Tótvázsony, Kapolcs.... az egész gyönyörű völgyön keresztül Tapolcáig. Nem győztem legeltetni a szemeimet. :)
balcsi19.jpgÉs még nincs vége, holnap folytatom a Sümegprága fazekastalálkozóval, mert oda is benéztünk. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr835309583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Katici 2013.05.21. 14:07:35

Szeretem én is nagyon a Balatont, mi a déli parton szoktunk nyaralni. Irigykedve néztem most a bejegyzésed, ... persze nem nagyon, csak olyan egészséges irigységgel :)

-Ani- 2013.05.21. 17:24:32

@Katici: olyan egészségessel, mint én az országjárásod. :)
süti beállítások módosítása