2013.02.26. 09:00 | Szerző: -Ani-

Élek. Élek? Jó. Jó? Minél több év, annál több kétely….annál több kérdés, annál több öröm, bánat, töprengés, vívódás, és bármi történik… élni akarás. Szerintem ez így helyes! Ezt meg kell tanulnunk, megtanítanunk, mert az egész élet egy nagy kihívás! Szeretet - születés, szeretet - boldogság, szeretet - szenvedés, szeretet - elmúlás….és még annyiféle képen lehetne ragozni, rakosgatni a szavakat…“Nem a halál az, amitől az embernek félnie kellene, hanem az, hogy soha nem kezd el élni.” mondta Marcus Aurelius
Egy a lényeg: Meg kell vívnunk születésünktől fogva a magunk kis harcát. Próbálok úgy élni, hogy széppé tegyem a magam életét, és azokét is, akiket szeretek, amíg csak tehetem.
Széchenyitől van egy idézet, amiben arról ír, hogy az ember élete két részletből áll; „Az elsőben reméljük a boldog jövőt, a másodikban bánkódunk elkövetett hibáink felett, közte alig marad egy csendes percünk, hogy élvezzük a jelent.”
“Az időd véges, úgyhogy ne vesztegesd el arra, hogy valaki más életét éled! Ne engedd, hogy mások véleménye túlharsogja a saját belső hangodat! De ami a legfontosabb, legyen elég bátorságod a szívedre és a megérzéseidre hallgatni! Ők valahogy már most is tudják, mivé akarsz válni valójában.” vélekedik erről Steven Jobs.
Végül, ami még nagyon idevág, és nagyon szép idézet: „Az utolsó hópehely utat enged a tavasz első bimbóinak. Hadd emlékeztessen a természet bennünket arra, hogy még a legnehezebb idők is véget érnek egyszer, és új élet kezdődik. Az vagyok, aki bárki más is lehet, ha hallgat a szívére. Olyan ember vagyok, aki leborul az élet titokzatossága előtt, aki nyitott a csodákra, aki derűsen és lelkesen viszonyul mindenhez, amit csinál.” (Paulo Coelho)

553862_383214688412367_1785296240_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr335105713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

suzildi (törölt) 2013.02.26. 09:18:08

:) Jön a tavasz, és az: erőt, mosolyt, jobb kedvet, terveket ad (reméljük...) :)

jazoli 2013.02.27. 11:44:15

Hát igen! Meg kell találnunk, hogy miért is vagyunk ezen a világon.
süti beállítások módosítása