2013.02.20. 23:24 | Szerző: -Ani-

amiktől egyáltalán nem volt nevethetnékem….
Reggel orvoshoz mentem, gyógyszerek felírása, beutalók stb.. Decemberben a nagyon aranyos belgyógyász dokinéni javasolta, hogy kérjek beutalót a körzeti orvostól egy csontsűrűség vizsgálatra, a reumatológiára. Tíz éve, amikor megműtöttek pajzsmiriggyel, már akkor mondták, hogy majd kell, most már tényleg esedékes…. Biztos, ami biztos, nem árt megnézni. Háziorvosomnak, akiben minden jó szándék megvolt, bizony sokat kellett gondolkodnia, milyen címmel, hogyan is utaljon be….  talán inkább a nőgyógyász… amikor megmondtam, hogy én oda nem megyek (fél Vasmegye ahhoz az orvoshoz jár), nekem privát orvosom van évek óta, privát klinikán….  ha elfogadják onnan a beutalót, mert miért is ne, szerintem… Nem. Akkor megszületett a megoldás, és a beutaló. Most kérdem én, hogy is van ez? Végül is azt gondolná az ember, hogy magyar polgárnak a tisztességesen megfizetett TB járuléka után jár minden orvosi vizsgálat, amire szüksége van, vagy szűrővizsgálat, ami segít megelőzni a bajt, mindenféle kitétel nélkül. Aztán megtudtam, hogy legalább egy hónapot kell várnom a vizsgálatra miután időpontot kértem. Bizonyos berkekből azt is megtudtam, hogy a rendelésre órákkal előbb oda mennek a betegek, de nem kell sietni, mert a doktornő általában késik, ha nem akkor is egy óra késéssel hívja be a betegeket. Hm…mi vár rám...

Délkörül elmentem Sárvárra bevásárolni, összeírtam egy kis listát, egészséges lúgosító élelmiszerekről, gondoltam kicsit rendbe szedem a szervezetem így tél végén. Felét sem kaptam meg, köles és hasonlók csak fitotékákban fordulnak elő, „arany áron”, és persze tele van a bolt gyönyörűségekkel, basszus de az árát látva inkább lemondok a száz évről. Magas Ph értékű, egészséges vizet szintén háromszor annyiért tudsz megvenni, mint egy „mezeit”. Eddig is egészséges ételeket próbáltam az asztalra varázsolni, nincs is gond a családom egészségével, viszont az ember mindig egy kicsit jobbat szeretne. De a fene egye meg, egészségesen étkezni piszokmód nehéz, és még csak nem is bio zöldségekről, gyümölcsökről beszélek! Teljeskiőrlésű lisztek, hidegen sajtolt olajak, olíva, lenmagolaj stb. iszonyúan húzós az áruk! Azon gondolkodtam, hogy egy átlag magyar családban, ahol mondjuk magyar fizetésből élnek, és van két-három gyerek, ott fel van adva a lecke rendesen, nagyon nehéz igazán egészségesen táplálkozni, nagy varázslónak kell lennie az édesanyának.

Marci késő délután hazaérkezett a suliból, majd egy kis nyomozással kiderítette, milyen a kedélyállapotom. Nem festhettem valami bizalomgerjesztőn, ezért azt mondta, hogy egy barátjánál felejtette a táskáját, semmi gond, holnap másik táskát visz, nem kell érte mennem. Mérges voltam, de szépen belenyugodtam. Este, időben hazajött, és miután már beszéltem az Apcival elköszöntem, az apai szigor, és letolás veszélye már nem állt fent, fiókám besündörgött a nappaliba. Még egy kis terepszemle, érdeklődés, hogy milyen napom volt…. a szeme sem állt jól…. Majd közölte a szédült csóka, hogy elhagyta a táskáját, felszállt a buszra, tatyó pedig a megállóban maradt. Haverja elszaladt megnézni, és persze, hogy az Adidas táskának már hűlt helye volt. Basszus, nem is a táska érdekel! Az ellenőrző, a tankönyvek, füzetek! Próbálok nem agyvérzést kapni…. Hülyeség, miért… Szegény gyerkőc, azért őt is biztosan bántja a dolog…. Minden pótolható! Lényeg, az egészség és szeretet! Meg a mutter türelme. :)
Na ennyit a mai napomról…. és már abszolút nincs rossz kedvem... elmúlt....

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr215095172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása