2013.01.28. 18:54 | Szerző: -Ani-

Esik és esik.... pedig szeretem, de a lelkem már inkább tavaszra vágyik. Elég volt a hóból, elég volt a tél hidegéből! Jó, persze nem volt sok, tényleg egy szavunk sem lehet, de a tél, az tél hó nélkül is, most pedig a hóból kaptunk ép eleget, minden porcikámmal a tavaszra vágyom! Szeretnék lenge ruhában járkálni, szeretnék virágzó bokrokat látni, bárányfelhőket, útközben zöldülő mezőket, benne őzikéket....
Belefogtam múlt héten egy szokatlan, új, életmódváltozással járó diétába, amiről írtam is, ennek eredménye egyelőre 2kg mínusz, ami viszont két nap alatt született meg. Pedig voltam a hétvégén disznótoros vacsira hivatalos, és ettem is, még a meleg töpörtyűből is! Tegnap pedig pogácsát sütöttem, pogi.jpgamit szintén megkóstoltam, sőt a maradék tojásfehérjéből sütöttem kókuszos habcsókot, és abból is megettem vagy hármat. Szóval ezek szerint beindult az anyagcsere, és ha minden igaz, tavasszal rám fog jönni az összes ruhám. Készítettem itt a neten testtömegindex kalkulátorral egy kis felmérést a mostani állapotomról, be kellett írnom a testsúlyomat, magasságomat, koromat, nememet és láss csodát ezt hozta ki:
Kategória: normál
"Kedves Hölgyem! Gratulálunk, az Ön testtömeg-indexe az ideális tartományba esik! Sem fogyókúrára, sem hízásra nincs szüksége. Csak arra kell vigyáznia, hogy ezt az eredményt meg is tartsa. A normált testtömeg-indexű emberek várható élettartama a leghosszabb, a táplálkozással összefüggõ krónikus betegségek kockázata pedig a legkisebb. Sportoljon, mozogjon minél többet, táplálkozzon egészségesen, és tartani fogja normális testsúlyát.
Nagy valószínűséggel Ön már nem lép be az elhízottak körébe, de legyen óvatos! Ügyeljen testsúlyára, és a változatos, egészséges táplálkozásra. Szervezetének egyre nagyobb szüksége lesz a vitaminokra és ásványi anyagokra, ezért fordítson fokozott figyelmet arra, mi kerül a tányérjára!"
Ezek megőrültek!! Tuti, hogy igen is van rajtam még néhány kilócska felesleg, ezt én tudom és érzem, ahogy azt is, hogy végre már olvad lefele... Mindegy, marhajó kedvem lett ettől a kis felméréstől! :)
Máshová is beütögettem a méreteket, és basszus nullát, vagyis ugyanezt hozza ki! ÁÁÁÁ! Örülök, csak az a fránya kis úszógumi tűnjön már el!!! Anya persze itt "kárált" mellettem, hogy: - Ugye megmondtam! Te sosem leszel kövér! stb.... :) Mindegy a kúra folytatódik.... engem igazán majd csak a ruhapróbák győznek meg! :)
Este ehetek, addig általában egy ilyen kis tányér cuccot "döntök" magamba. A sajtkrém, egy pici fehérje pótlás, és a bétakarotin kedvező felszívódása miatt....
Ani zaba.jpgHa hiszitek, ha nem, ez még sok is estig a másfél-két liter folyadék mellett. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr455049562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.Lobelin. 2013.01.28. 19:06:12

napközben nem ehetsz, csak este? és akkor mindegy mit, mennyit? jól értem?

-Ani- 2013.01.28. 19:19:00

@.Lobelin.: Bizony! :) Nézd meg a 22.-i bejegyzésemben a harcosok étrendje belinkelésemet... Ami nehéz, este enni! Úgy éreztem, hogy szétrobbanok az elején, sőt nem is tudtam enni rendesen.... most is legkésőbb 8-kor eszem... de működik! Éhezni marha jó, ha tevékeny közben az ember.... persze főzés közben csak a nyers zöldséget ér megenni... nem rendeltem meg a könyvet... minek. :)

chanson 2013.01.29. 00:36:02

Nekem mentőmellényem is van, nemcsak úszógumim... de nem tudom, még kételkedem ebben az egészben. :-)

Pár éve fogytam sok-sok kg-ot. Nem követtem semmilyen diétát, kiszedtem a felét annak, amit elképzeltem magamnak.... kenyeret nem ettem, de nem is igazán kedvelem. Süti jöhetett, ha úgy éreztem, most nekem kell... Ahová tudtam, gyalog jártam, még csak nem is sportoltam... harminc kg egy év alatt... semmi hókusz-pókusz nem volt benne...

-Ani- 2013.01.29. 13:13:24

@chanson: :) Végül is nekem egy gondom van.... mozognom kéne többet... de ezt a kis úszógumit, ami csak akkor látszik ha leülök, valahogy lepasszolom. Odaadom Balcsin a vízi mentőknek :D

nemiswan 2013.01.29. 18:35:20

Ha hiszed,ha nem, nekem is van úszógumi,ha leülök .Kicsit begyűrődik a hasamon :) Pedig mindenki irigyli a vékonyságom .Ezen munkálkodom,h ez a kis gyűrődés tűnjön el .
Te sem vagy kövér,de ha vékonyabban jobban érzed magad,akkor folytasd .
Egészséges étkek ezek,még ha nyúlkaja is :)

-Ani- 2013.01.29. 20:40:54

@nemiswan: Hát rajtad aztán végképp nincs egy deka felesleg sem! Az nem is úszógumi..... az kell ott... "bébiháj" :)
süti beállítások módosítása