2013.01.17. 18:33 | Szerző: -Ani-

Hatalmas hó esett reggelre, viszont egyáltalán nem volt hideg. Most annál rosszabb, fúj a szél, és fokozatosan hűl a hőmérséklet. Szegény Bandi kutykó, ha látnátok! Nem tudom jobb belátásra bírni, hogy ne ücsörögjön a ház sarkánál, hatalmas hólabdákkal a szőrében, egész belefagytak, és menjen be a jó kis óljába. Még kisebb csapást is lapátoltam neki reggel, hogy könnyebben megközelíthető legyen a kutyaház. A Cili cica napközben többször belógott, kergettem a lakásban.... végül megkegyelmeztem, az egyik fotelban leterített ruhán durmolt egész délután. Öcsi küzdött a hóval rendesen végül úgy döntött, hogy a teraszon lévő (csak télen) kutyaházat, avagy macskaólat birtokba veszi. Állatira fel voltam háborodva, hogy tele van a falu "csóró" emberekkel és nem képes senki idejönni, vagy az anyukámhoz és felajánlani természetesen pénzért a lapátolást. Ha kéregetni, kuncsorogni kell, akkor jönnek! A rosseb egye meg!nagy hó4.jpg Láthatták, hogy jó darabig nem volt eltakarítva előttünk a hó, és megszokhatták, hogy az elsők közt takarítom, egy normális ember már csak azért is becsönget, hogy megkérdezze nincs-e valami baj. Itt az udvarban ellapátoltam úgy-ahogy jajgatva, a fal mellé guggolva és nekiszorítva a hátam, hogy csökkenjen a derekamban a fájdalom. nagy hó1.jpgNem láttam a nagy iszákosokból egyet sem az utcán. Bezzeg, amikor boltunk volt, és hitelt kunyiztak, akkor elég volt két hópihe és már jöttek söpörni! Mennyi idős ember van, akire ráférne a segítség, mint például anya is, vagy sorolhatnék az utcában egy tucatot, de mindegyikhez főleg akkor szoktak menni ezek az emberek, ha valami kell.nagy hó2.jpg Én szeretek havat lapátolni, és ha hétfőn ügyesebben gazdálkodtam volna az erőmmel, akkor most nem lennék rászorulva segítségre. Mindegy szerencsére még itthon van Gáborkám, jött és megcsinálta, hétfőn úgyszintén barátjával és Marcival gyönyörűen befejezték, azt amit elkezdtem. Belegondolok, milyenek az emberek.... Ridegek, hidegek, csak ha "tapsolni" kell, akkor lehet számítani rájuk, tisztelet a kivételnek, mert kivételek mindig vannak...nagy hó3.jpgAnnak idején emlékszem gyerekkoromban a szomszédok egymás előtt is megcsinálták, ha a másik éppen dolgozott, vagy idős emberről volt szó. Volt, hogy egyszerre ásták ki a hóból az egész utcát, hogy lehessen autóval közlekedni, ezt én is csináltam, amikor özvegy maradtam. Beálltam korán reggel a szomszéd pasik közé, és hánytuk a havat, ha ez késő délután volt, akkor még együtt pálinkáztunk is közben, hogy ne fázzunk. Szeretnék egy jó kis emberi közösségben élni, ahol kicsit mindenki... na mondjuk azt, hogy szereti egymást, ha nem is szereti, de akkor tiszteli benne a "jószomszédot"! Picike falu vagyunk, és vannak nekem nagyon kedves emberek, ha én nem is vagyok nekik az..... jó lenne összetartani. No mindegy, a hó megoldódott, Marcinak holnap hószünet, ha még esne nem lesz baj.... Komolyan mondom, hogy sokkal jobban érzem most magam, hogy ki morogtam a mérgemet itt a blogon! :)
nagy hó5.jpgSzegény bokor így nézett ki az udvarban, seprűvel veregettem le róla a havat, hogy ne menjen tönkre és újra kiegyenesedjen.. Amúgy vagy 165 cm magas és örökzöld. :(
nagy hó6.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr295023966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jenever 2013.01.17. 18:39:23

Jól tetted, hogy kimorogtad magad :)
Itt csak havas eső esett, és az elmosta a maradék havat is, de jól kigyönyörködtem magam a csuda szép képeidben!! :)

alliteracio · http://napipuszi.blog.hu 2013.01.17. 18:42:16

Jaj drágám, aggódom a derekad miatt! De tudom, hogy egész egyszerűen MUSZÁJ megcsinálni.... :(
*
Az emberekről meg annyit, hogy lám....itt tartunk. Sajnos. :(
*
Ölellek, és pihenj amennyit csak tudsz, és amennyit csak lehet! :)

nemiswan 2013.01.17. 18:42:44

Hú,mekkora ! Nálunk semmi,csak sár .Napok óta csak esik az eső .
Ez a hótakarítás itt is így megy ..máskor nem lett kimérve a felező, a két lépcsőház között .Most centire csak addig söpör a lakó,ameddig az ő lépcsőháza van .Eszméletlen ..általában én szoktam reggelente,mert viszem le a kutyám .
Vigyázz magadra ! puszi

chanson 2013.01.17. 19:24:39

Micsoda hó van felétek is! :-)
Nálunk ma már nem esett, csak pár percig... Nagy fiam mesélte, hogy nálunk reggel mindenfelé lehetett látni, hogy lapátolják az emberek a havat, utcai ruhákban... Sejtésem szerint hirdették a munkát, sokan jelentkezhettek rá. Ez mondjuk, jó... Akinek nagy szüksége volt munkára, ha ideiglenesen is, most kapott. Ennyinek is lehet örülni.

-Ani- 2013.01.17. 20:13:03

@jenever: Köszi! :)@alliteracio: Köszi Ágikám, pihizek is! :)@nemiswan: Tanulhatnának tőled a pasik! :)@chanson: Igen most az önkormányzatoknak kéne felfogadni munkásokat, és takaríttatni a havat, az idős emberek előtt is. :)

DonJak 2013.01.19. 15:59:57

Itt Veszprémben is rengeteg a tennivaló! Ma van csak idő lapátolni,hétköznap meló van,egymás előtt nálunk sem szokás eltakarítani ! A derekad remélem jobban van, de ha nem,próbáld ki a hőterápiás thermo övet! Hátha jobb lesz tőle! Gyógyszertárban kapható!

-Ani- 2013.01.19. 19:34:15

@DonJak: Hőterápiás thermo öv, már gondoltam rá, csak nem volt senki, aki megerősített volna benne, hogy használ! Kipróbálom! :)

DonJak 2013.01.20. 20:45:51

Én még nem próbáltam, csak ismerősöm, ő volt vele teljesen elégedett! Majd írj, ha megvetted, hogy bevált-e,mert engem is érdekel! Amúgy itt már olvadozik :)

-Ani- 2013.01.20. 21:14:39

@DonJak: Ok! Itt is elkezdett szép komótosan... :)
süti beállítások módosítása