2012.10.13. 21:55 | Szerző: -Ani-

”A vágy nem intellektuális tényező, ez köztudott. Sőt, kifejezetten alkalmas arra, hogy bárkinek eszét vegye”. Vavyan Fable

Valahol a neten belebotlottam egy reklámba, feromonos parfümöt árulnak. Kicsit tanulmányoztam a vágy kémiáját, talán egyszer már írtam is róla, úgy rémlik.... Érdekes ez a feromonos dolog, nem értem.... ezt nem minden embernél eltérő?.... akkor hogyan hat a parfümökben, honnan tudják ki mennyire fogékony rá?.... Basszus minden kandúrtól nem jön izgalomba az ember, és minden "macától" sem szerencsére! Ahány ember, annyi illat, és tudat alatt gerjedünk...a nekünk tetsző illatra.... vagy izzadságszagra... vajon a neten ez, hogy megy? :) "Egyelőre az sem tudott, hogy az orr vagy a test érzékeli a feromonokat. Az viszont bizonyos, hogy hatással vannak a szexuális izgalomra és vonzalomra." Vicces dolog, mondjuk tárt karokkal szalad felénk Antonio Banderas, de mi félrelökjük és hanyatt homlok rohanunk Chuck Norris karjaiba (kizárt) :D Valahogy kicsit pedig így műkszik a szerelem kémiája, szerencsés az, aki nem egy Quasimodora gerjed. :D Aztán itt van ez a feniletilamin.... huh még leírni is nehéz! "A tudósok felfedezték, hogy a feniletilamin egy agy által termelt, ingerületátvivő anyag, mely felelőssé tehető azért, ha valaki őrült szerelembe esik."
És itt van leírva, most olvastam.... tessék...egy jó hír..."Viszont található bőven arra is példa – köszönet az életkor előrehaladtával járó agylebeny fejlődésének, mely a közös érdeklődést és célokat is figyelembe veszi -, hogy idősebb korban a feniletilamin szint sokkal nagyobb, mint középiskolai vagy egyetemi évek alatt."
a kor roppantul nem érdekes, százéves korban is lehet az emberből "szerelmes kisdiák".
36_1277439711_relationship.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr534846746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemiswan 2012.10.14. 08:05:22

Érdekes ez ..de sztem a lélek bevonzása az elsődleges :)

-Ani- 2012.10.14. 18:45:30

@nemiswan: Hát szerintem is, és a "látványnak" is döntő szerepe van. :)
süti beállítások módosítása