2012.09.07. 10:19 | Szerző: -Ani-

„Egyes tanulmányok szerint a margitvirág szárított levelei migrénes rohamokat megelőző hatásúak, partenolid tartalmuknak köszönhetően alkalmasak a migrénes fejfájás hatékony csillapítására. A levelek gyulladás gátló tulajdonságúak. A népi gyógyászatban a növényt egyes menstruációs zavarok kezelésére, külsőleg zúzódások borogatására, valamint rovarcsípések okozta kellemetlenségek gyógyítására használták. Kölcsönhatásba léphet a migrénes fejfájás kezelésében alkalmazott más gyógyszerekkel, nem-szteroid gyulladás-csökkentőkkel, véralvadásgátlókkal.”

Én most egy migrénre való finomsággal ismertetlek meg benneteket, és annak készítésével. Nem az én találmányom, láttam és csak szorgalmasan jegyzeteltem, mondván sosem tudni egyszer jó lesz valamire.

Migrénre
Az őszi margitvirág leveleit, egész évben gyűjthetjük, de legalkalmasabb a virágzást követően. A levelekből összeaprítunk, egy hétre számítva úgy húsz darabot, hogy a keserű ízét elvegyük, és élvezhetővé váljon, aprítunk hozzá 2-2 teáskanálnyi petrezselyem zöldjét és friss tárkonyt. Kell hozzáadni egy teáskanál reszelt citromhéjat, és egy teáskanál gyömbérport, majd az egészet kikeverjük 10dkg szobahőmérsékletű vajjal. Naponta fogyasszuk pirítósra kenve, vagy zsemlére, kiflire, kinek-kinek ízlése szerint. Ha többet készítünk, alufóliába csomagolva, fagyasztóban sokáig eláll. Mondjuk rá, hogy finom, de ha mégse ízlene annyira, ízletesebbé varázsolja az a tudat, hogy elfeledhetjük tőle a borzasztó migrént. Nem szabad fogyasztania annak, akinek gyomorfekélye van, gyermek, vagy kismama.

margitvirág.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr224760787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása