2012.06.12. 15:49 | Szerző: -Ani-

Szerda óta nagyon fájt a kezem, de a hetekkel ezelőtt szombatra megtervezett csavargást nem hagyhattam ki, különben is gyógyír volt ez a nap a kezemnek és lelkemnek egyaránt. :) Pákozdnál találkoztunk egy fa lóval, nem tudtam, hogy a pákozdi csatában is bevetették anno a trójai falovat. :)
a pákozdi faló.jpg
Félórás körözés után végre sikerült leparkolni a Városligetben, itt éppen folyik az eligazítás. A két fióka Vidámparkba ment....
érkezés városliget.jpg
mi a Szépművészeti Múzeumba.

Jó néhány éve nem voltam már, iszonyatosan felmentek az árak! Az állandó kiállítást néztük meg, kettőnknek ez 3600 Ft-ba került. Sajnos nem sok magyar emberrel találkoztunk bent, szerintem sokan nem engedhetik meg maguknak. Szomorú mert ez is az alapműveltséghez kéne, hogy tartozzon, de ezt is ahogy a könyveket és még sok mindent lassan hozzáférhetetlenné teszi az állam az emberek számára.
múzeum.jpg
Két képet sikerült lőnöm, mert itt már jött a teremőr és kérte tőlem a fotózáshoz kiváltott jegyet. Micsoda, még azt is?! No, azt már nem! Itthon úgy is láthatom a képeket a gyönyörű könyveimben és a "reprókon", amit gyermek korom óta gyűjtögettem. (Régen a múzeumi pénztáraknál képeslapokban lehetett megvenni a bent látható festményeket, mindig vettünk, gyűjtöttem, több száz darab van belőlük otthon.)
múzeumban.jpg
Ezt a freskót még sikerült lefotózni, és ez azért érdekes mert Apci nem bírta magában tartani a hülyeséget, és halál komoly fejjel megjegyezte: - Nem is gondoltam, hogy már akkor létezett a kuklukx klán! :)
freskó.jpg
Múzeum után találkoztunk a két fiókával a ligetben, akik addigra mindent kipróbáltak a Vidámparkban. Marcinak sikerült az összevissza  forgó Tirexenen rosszul lenni is egy kicsit... Váó micsoda tütük! :)
városliget autók.jpg
Apci nem szereti ha fényképezem, mindig grimaszol, de azért néha sikerül lekapnom... :)
városligeti tó.jpg
Ildsisy nél olvastam  ITT és még más bejegyzésében a városligeti tó alacsony vízszintjéről, most magam is rácsodálkozhattam, hogy tényleg alacsony és piszkos.
tó és csónakok.jpg
Kedvencem a gyönyörűséges Vajdahunyad vár...
vh.jpg
A ligetben sétálva egy rétest áruló stand igencsak felkeltette a figyelmemet. Mindenféle rétest árultak, semmi magyar kiírás, csak angol felirat rétesenként, persze ár nélkül. Megkérdeztem az árusító hölgyet, hogy mennyibe kerül egy sütemény, mire ő keményen rám nézve közölte az árát: - Nyolcszáz forint! Leesett az állam.... Körülnéztem és bizony nem csak külföldiek voltak a közelemben, hanem rengeteg magyar, fiatal pár kisgyermekkel. Nem akarom ragozni, de elképzeltem, hogy milyen nehéz lehet nekik megmagyarázni a gyerkőcöknek, hogy miért nem vesz rétest anyuci.... Ezt a képet küldöm az árusnak, ez a véleményem!
ezt küldöm.jpg
Az állatkerti csavargáshoz már csatlakozott hozzánk Tóni Borija is.
Bori is.jpg

sz.jpg
A bejegyzésem holnap az állatkerttel folytatódik. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr794583378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2012.06.12. 18:39:05

Élvezettel olvastam a beszámolót!!! A Vidám parkon kívül, elég sűrűn járok oda, arra, amerre Ti is jártatok a hétvégén!
És régi szomorúságom. hogy minden évben mindig drágább a perec vagy bármi eledel, hogy ha egy napra az ember a városban kirándulgat (még mi is, mint városlakók) nem lehet útközben olcsóbban egy falatot sem bekapni, mert drága... mindenhol, 800 Ft pl. a kenyérlángos is, vagy a lángos... :( várom a következő posztot is, és nagyon klasszak a képek!!!
Nagyon tetszett a kép, amit az árusnak üzentél!!!!!! Egyetértek!!! :D
ja, és Anikám! Köszönöm... :):) puszi
süti beállítások módosítása