2012.02.21. 13:00 | Szerző: -Ani-

Felháborító, amit néhány héttel ezelőtt a tévéhíradóban láttam, hallottam. A debreceni klinikán a világon egyedülálló új módszerrel megmentették egy agyvérzéses férfi életét, sőt mi több, három órán belül lábra állt és beszélt. Gyorsan azt is elmondták, hogy ez egy nagyon költséges eljárás, a kb. félmillió forintot érő műszer csak egyszer használatos. A beavatkozás hasonlít a szív katéterhez, hisz egy katéterre csatlakoztatott valami, kapaszkodik a vérrögbe és kihúzza azt. A lényeg, hogy a TB nem finanszírozza! És ezzel a hírrel kell sokkolni a népet? Bravó! Hisz ettől kapunk ezután agyvérzést! Már semmit nem finanszíroz az a nyomorult TB, csak azt nem értem mi a francnak fizetjük?!!!
Apróbb ambuláns műtétekre, vizsgálatokra heteket, hónapokat, éveket kell várni. CT-re több hónapot, MRI-re 184 nap is lehet, belgyógyászat 120 nap, szemészet 98 nap, ultrahang 98 nap. Ennyi idő elteltével akár koporsót is lehet rendelni egy komolyabb betegnek. Mindezeket a vizsgálatokat persze magánrendelőkben, ahol nincs, várólista súlyos összegekért azonnal meg lehet ejteni. Kíváncsi vagyok, mennyit segít ezen a helyzeten a januárban bevezetett magán-egészségbiztosítás? A munkaadók adómentes juttatásként biztosíthatják dolgozóiknak a magán egészségügyi szolgáltatások igénybevételét. Az étkezési utalványokhoz, utazási bérletekhez, üdülési csekkekhez képest semmilyen adó és járulék nem terheli. A vállalatok döntik el, hogy milyen béren kívüli juttatást adnak a munkavállalóknak. Bárcsak működne!
A beavatkozás árát a biztosító fizeti ki a szolgáltatónak, nem a beteg, ő ezért fizeti a biztosítás havidíját. Bár az egészségbiztosítási csomag pontos összetétele, és a biztosítási összegek leggyakrabban a szerződő választásán múlnak, magyarul mondva, mennyit szán rá havonta. Miért is jó? Mert:
- A munkáltatónak járulékmentes.
- Magunk választhatjuk ki, hogy milyen típusú biztosítási csomagot szeretnénk.
- Az összegyűlt összeget családtag is felhasználhatja és örökölhető.
- Nem kell hálapénzen gondolkodnunk.
Ámen!

Egy régi bejegyzésem:(kattints a címre) Várólistán az életünk

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr154155141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jazoli 2012.02.23. 12:30:18

Ez szép és jó. Most már csak a munkáltatókat kellene érdekeltté tenni.

-Ani- 2012.02.23. 21:31:33

@jazoli: Így van, ezért bizonytalan az egész.
süti beállítások módosítása