2011.08.23. 21:00 | Szerző: -Ani-

Az L-karnitint több mint 100 éve fedezték fel, azóta számos egyéb élettanilag igen fontos hatását mutatták ki a kutatók.
Ez az enzim irányítja a nyílt láncú zsírsavakat az elégésre és energiatermelésre a testsejtekben. A karnitin, hasonlóan a kolinhoz, a májban és a vesében szintetizálódik a lizin és metionin (húsfehérjék) aminosavakból. A karnitin kihalássza a zsírmolekulákat a vérből, és izomsejtekben raktározódik. Az izmok aktivitása következtében, a zsír azonnal elég, és nem tud lerakódni. Ehhez a folyamathoz C vitaminra és vasra van szükség. Szívünk is a karnitin segítségével képes egészségesen működni, minél több oxigént kap, annál több karnitinra van szüksége. Kutatási eredmény, hogy a cukorbetegség esetén fellépő perifériás idegrendszeri zavarokat csökkenti, pajzsmirigy túlműködés esetén jótékony hatású, és csökkenti a perifériás érbetegség tüneteit. Fogyasszunk minél több teljes értékű élelmet! Salátákat, zöldségeket, gyümölcsöt, teljes értékű hántolatlan gabonát, tejet és tejterméket. Fehérjefogyasztásunkat, ami lehet hús-, hal-, vagy szójakészítmény, mindig egészítsük ki citromlével, vagy citromlével megöntözött salátával, limonádé ivásával. A fehérje és citromlé keveréke elindítja a szervezetben azt a biokémiai folyamatot, ami a karnitin termelődést fokozza. Így nincs szükségünk táplálék kiegészítő használatára, ugyanis ez a szer zsírégető hatása miatt fogyókúrában is igen népszerű.
Ha citromlevet csepegtetünk a tonhalra, fokozzuk a zsírégető hatást, így a szervezet serkenti a karnitin képződést. Sejtfiatalító párosítást kapunk, ha fejes salátát is fogyasztunk hozzá. A salátában lévő folsav gyorsítja a sejtképződést, a tonhalban lévő B12 vitaminnal ez még hatékonyabb. Mindkét vitamin fontos a vérképzésben, együtt azonban még inkább elősegítik a sejtek megújulását, hozzájárulnak a keringésünk jobb működéséhez.



 

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr553172270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása