2011.06.28. 07:00 | Szerző: -Ani-

Jobban szeretem az epernél, és nemrég olvastam róla mennyi mindent rejt magában a málna. Fantasztikus, nagyon egészséges! Már az ókorban ismerték, a középkori kolostorkertekben is ott volt, gyógynövénynek tartották. Egy maréknyi málnában 25 milligramm C-vitamin, sok B1-, B2-vitamin és A-provitamin van. Sok antioxidánst és flavonoidot tartalmaz, valamint növényi rostokat. Jelentős a kalcium-, kálium-, magnézium- és vastartalma. Segít karbantartani a vércukorszintet, csökkenti a magas vérnyomást, segít a menstruációs zavarokon. Levét lázcsillapítónak, izzasztó hatású italnak is lehet használni. A nyári meghűlés egyik legkellemesebb gyógyszere a szobahőmérsékletű málnaszörp. Júniustól augusztusig érdemes gyűjteni a levelét, fiatal hajtásait, mert megszárítva értékes gyógynövény. Főzhetünk belőle teát, ami antibakteriális hatású, de jó a cukorbetegségre, húgyúti megbetegedésekre, meghűléses panaszokra, lázcsillapításra, sőt hasmenésre is. Itt a málnaszezon ne teketóriázzunk, együnk minél többet belőle! Általában nem permetezik ezért bio gyümölcsnek számít.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr483017293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása