2011.05.22. 08:00 | Szerző: -Ani-

A világ 100 legsikeresebb emberében az a közös, hogy mindnyájan mertek álmodni, vagyis nem becsülték alá képességeiket. Kudarcainknak oka, az önmagunkba vetett hit hiánya. Viszont ahhoz, hogy sikeresnek mondhassuk magunkat, csakis reális álmokban higgyünk. Értelmetlen dolog lottónyereményre vágyni egy életen át, inkább nap mint nap tegyünk valamit, ami előrevisz. Tudatosítsuk magunkban, hogy hol tartunk és koncentráljunk arra, hová szeretnénk eljutni. A múltbéli hibáinkat ne bánjuk, hanem elemezzük. Merjünk változtatni! Nem érdemes halogatni, megfelelő pillanatra várni! Soha nem lesz minden körülmény tökéletes, vágjunk bele abba, amire vágyunk. Tudományos vizsgálatok bizonyítják, hogy teremtő erővel bír, ha többször elképzeljük álmaink beteljesülését. Panaszkodással rengeteg energiát veszítünk el. Ráadásul az agyunk elraktározza a negatív állításokat, melyek bizonyítottan akadályozzák boldogulásunkat, akár önbeteljesítő jóslatokká válhatnak. Ezért kerüljük az olyan emberek társaságát, akik panaszkodnak, ránk zúdítják sirámaikat! Még annyit, hogy a sikeres emberek kivétel nélkül szeretik a munkájukat. Sohasem fogunk eredményeket elérni olyan területen, amit egyébként nem szeretünk. Bár elszántságunkban segíthet.
A jobb élethez, pozitív hozzáálláshoz segít az önhipnózis. Aki megtanulja, csodálkozni fog, mennyi jó dolog történik vele, ha mozgósítani képes tudatalattiját. Az önhipnózis egyik hatékony módszere: nyugalmas helyen életigenlő szöveget kell fölolvasni fennhangon. Minél nagyobb átéléssel olvas valaki, annál mélyebben vonul a tudatalattijába a szöveg tartalma.

(forrás: Felházi Anett klinikai szakpszichológus tanácsaiból és újságcikkekből idéztem)

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr112922325

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Levendel Júlia - A KOCSIS NYAKÁN ELNYOMOTT CIGARETTA 2011.05.22. 17:43:53

ELKÉPZELEM, HOGY ELKÉPZELIIllyés Gyula az 1947-es Ebéd a kastélyban című, merészen műfajtalan (párbeszédes regény?, szociografikus vita?) írásában mesél „egy esetet” a vendéglátó, immár birtokát-rangját vesztett grófnak, s az emlékezés term...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zoltan1 · http://www.ferfivilag.freeblog.hu 2011.05.24. 11:36:41

Tetszett a bejegyzésed, különösen, mert nagy terveim vannak a férfiközösség szervezéssel, és ezek a tanácsok segíthetnek ebben. Köszi!
Két megjegyzés: én keresztrényként nem kerülném a panaszkodóemberek jelenlétét, mert ő is tesó és szeretni kell. Legfeljebb osztanám kb tízzel a mondandóját és próbálnám humorosan felfogni, no meg utána egy örömteli élménnyel feltöltődni. Az önhipnózissal megrögzött katolikusként vigyáznék, bár amit leírtál példának, az szerintem nem hipnózis, inkább amolyan tudatos programozás, szemlélet formálás. Köszi a tanácsokat! Majd még jövök! Most mennem kell.

jazoli 2011.05.24. 12:58:05

Így van. Csak kutya nehéz megváltoztatni azt, amit ránk raktak az évtizedek alatt.
Nehéz, de nagyon megéri:)
süti beállítások módosítása