2011.01.11. 10:00 | Szerző: -Ani-

Jang Ercsö Namu: Búcsú Tóanyánktól - Élet a világ peremén című könyvét szeretném még nagyon elolvasni.
"Dél-Kína és Tibet határán, 3000 méterre a tengerszint felett kezdődik a moszók, a "Lányok országa". Különös vidék az övék: a házasság intézményét nem ismerik, de a szerelmet - az igazi, érdekmentes szerelmet - annál inkább. Anyajogú, matriarchátus társadalomban élnek, ahol a család feje az édesanya, s az igazi boldogságot egy leánygyermek születése jelenti. E fantasztikus, a világon egyedülálló népcsoportnál a szexuális illendőség szabályai oly szigorúak, hogy a nők még gyermekeik apjának nevét is eltitkolják. A moszo férfiakat semmi nem köti vér szerinti gyermekeikhez, csupán nővéreik és húgaik gyermekeiért tartoznak felelősséggel. A Búcsú Tóanyánktól Namu életútját követi végig." Biztos nagyon jó! :)


 

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr342575195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Törzsvendég:-) 2011.02.13. 07:54:32

Megrendeltem a libriben,tegnap jött meg plussz még egy pár könyv,ezek:
www.libri.hu/konyv/sajat-halal.html
Nagyon szép fotók vannak benne egy fáról:).NA nem csak a fról szól ez a könyv,Nádas Péter láttam egy filmben,igazából ott keltette fel az érdeklődésemet.Ebben a filmben:
port.hu/csillogas/pls/fi/films.film_page?i_film_id=98792
Aztán még ezt is:
www.libri.hu/konyv/harun-es-a-mesek-tengere.html

-Ani- 2011.02.13. 10:31:44

@Törzsvendég:-): Nagyon tetszik mind a két könyv, észrevettem mindig olyat veszel, amit én is megvennék. :) Az elsőnek a témája nagyon érdekes, és ha belegondolunk kicsit vigasztaló, ha ilyesmiről hallunk, jó tudni, hogy nem "ér véget az élet", legalább is van folytatás. Én ebben már régóta hiszek. A másikról eszembe jutott gyerekkorom, sőt felnőtt korom kedvenc könyve az Ezeregy éjszaka meséi. Nemsokára visszanézem az ajánlataidat és könyvrendelésbe fogok, mert van köztük sok érdekes, és jó, köszönöm. Mindezt csak akkor, ha kész vagyok az irodalmi pályázatra beküldendő írásaimmal, most nem merek olyan könyvet a kezembe venni, amit nem tudok letenni. :)
süti beállítások módosítása