2010.10.19. 18:33 | Szerző: -Ani-

Tegnap megnéztem az „Adni jó” (Please Give) című filmet. Egy New York-ban élő középkorú házaspár Kate és Alex régiség boltot vezetnek, általában hagyatékokat vásárolnak fel. Kate egy jótékony angyal, vele nagyon tudtam azonosulni, én is így érzek, a szegényekkel, idősekkel, betegekkel kapcsolatban, mint ez az asszony, aki sajnál kétszáz dollárt kiadni lányának egy farmernadrágra, amikor annyi hajléktalan és éhező van a környéken. Serdülő lányuk, Abby nevelése nem kevés gonddal jár, ahogy ez a kamaszoknál lenni szokott. Megvásárolták a szomszédlakást, hogyha az majd megüresedik, a válaszfal áttörésével bővíteni tudják a sajátjukat. Viszont ott még él a kilencven fölötti kissé bogaras néni, Andra, akiről unokái gondoskodnak. Rebecca jószívű, tündéri teremtés, röntgenasszisztensként dolgozik egy mammográfiai rendelőben, ő nagyon jó a nagyihoz. A másik unoka, Mary igazi gonoszkodó, kozmetikus vénlány, aki csalódott az életben, egoista, kicsit ribizli, és piszokmód szemtelen. Kate szeretne összebarátkozni Andrával és unokáival, nagyi nem hajlandó, szókimondó és morcos, szülinapi ajándékát, amit a házaspártól kapott, egyszerűen ledobja a szemétledobón. Maryval könnyebb dolguk van, a lány elvarázsolja Alex-et, a kapuzárási pánikkal küzdő hólyag, le is fekszik vele. Rebecca szerelmes a főnökébe de reménytelenül, munkahelyén megismerkedik egy másik nagyival és unokájával. Az idős asszonynál mellrákot diagnosztizálnak, a két nagyi és a két unoka kirándulni mennek. Kirándulni oda, ahová Rebecca mondja, az őszi fákat nézni, amit az imádott főnök szokott. Hihetetlen öröm csillog a gyönyörű táj láttán a lány szemeiben, és a szerelem is rátalál. (Rengeteg dolog történik még a filmben, amit nem is tudok leírni, meg kell nézni.) A halott nagyit Rebecca találja meg. A két jó ember közt megtörik a jég, Kate és Rebecca barátságot kötnek. Alex kijózanodik, megbánja tettét, ami szerencsére nem derült ki, Abby megkapja végül a farmert, úgy fest, hogy énképe is helyére kerül. A film rávilágít, hogy nem mindig egyszerű a kapcsolatteremtés, elgondolkodtató, és szívszorító jelenetekkel bővelkedik.

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr12384211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jazoli 2010.10.19. 22:36:21

Remélem már jobban vagy!
Tényleg jó adni! Én már tudatosan figyelek arra, hogy ne csak a szűk környezetemben, hanem tágabb körben is alkalmazzam az elvet:)

zoltan1 · http://www.ferfivilag.freeblog.hu 2010.10.20. 17:24:32

Jó, hogy vannak ilyen értékes filmek is. Nevelődik tőlük a néuző, miközben szórakozik is. Egyébként adni néha létszükséglet a lelki túléléshez kell. Amikor igazán összejön minden, szar az egész, akko rkell valakit keresni, akivel tudunk jót tenni. És rögtön kiderül az ég, szebb lesz mindne. Hasznosnak érezzük magunkat, és fontosnak, meg jó érzés adni.

tacy 2010.10.20. 19:46:42

Ani kedves, éppen a gyömbér teát iszogatom.
Köszönöm neked!!!
:) :) :)

-Ani- 2010.10.20. 20:14:58

@tacy: Kedves egészségedre! És most nagyon, de nagyon arra! :))
süti beállítások módosítása