2010.09.23. 20:25 | Szerző: -Ani-

Szeptember 23-án, ma telihold lesz, és az őszi napéjegyenlőség. Azt mondják, ma kívánni kell valamit és az beteljesül.”Ezen az éjszakán készítsetek kis hajókat dióhéjból: a diót válasszátok ketté úgy, hogy mindkét fele ép maradjon, szedjétek ki belőle a dióbelet, majd az üres dióhéjakba tegyetek kis gyertyákat. A pislákoló kis hajókat eresszétek vízre, és kívánjatok valamit. A kívánságaitok a gyertya füstjével együtt eljut majd az égiekhez.
A teliholdas estén üljetek ki a hold alá, és lessétek ki, milyen alakot formáz a hold. Az a forma, amit látsz a holdban, nagy jelentőséggel fog bírni az életedben, a következő hónapokban. Ez a nap a Földanya ünnepe, a gyümölcsérésé, a beérett termésé, a szüreté és a megnyugvásé. Ha ezen a napon tiszta az idő, jó lesz a bortermés. Ezután kezdődnek az őszi pásztorünnepek, a gazdasági év végét jelentő szüreti mulatságok.”

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr762318675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemiswan 2010.09.24. 03:08:26

Na,erről is lemaradtam :)

szittyazoli 2010.09.24. 18:46:14

:(...és persze én is.
pedig akartam fényképezni is mert mostanság nagyon együtt van Holdanyó Jupiter bolygóval...(az az a fényes "csillag" amelyik ott sertepertél mostanság a közelében . Érdemes nézegetni már, akár egy földi 10-es vagy 12-es nagítású "turista" távcsővel is. Azzal is kivehetők annak Galilei által is megfigyelt holdjai...
hu.wikipedia.org/wiki/Galilei-holdak

-Ani- 2010.09.24. 18:48:45

@szittyazoli: Marcinak van egy kis csillagvizsgáló távcsöve, olyan rég nem vettük elő.... Eszembe nem jutott volna... :)))

szittyazoli 2010.09.24. 20:01:49

még nem késő...legalább is felénk tiszta az éjszaka. jó kis családi program :)

...itt meg van hozzá minden segédanyag aktuális égi térképpel:
evkonyv.mcse.hu/jelenseg/
süti beállítások módosítása