2010.08.18. 01:13 | Szerző: -Ani-

Nem vagyok az a versimádó típus, pedig lánykoromban én is farigcsáltam néhányat. Szeretem a jó verseket, a szép verseket, szerelmes verseket, Sztankay István előadásában meg különösen gyönyörűek a versek. Az álmodozás pedig Isten legnagyszerűbb találmánya, álmok nélkül pedig nem ember az ember. Gondoljunk csak bele mennyi mindent köszönhetünk nekik, az álmok szövik a legnagyszerűbb dolgokat. A művészet alapja, de bármerre nézünk, ami minket körülvesz, a találmányok, eszmék, csodálatos épületek, mind-mind egy álomból nőtték ki önmagukat. Egyszer valaki megálmodta, vagy mert egy hatalmasat álmodni, számtalan siker kulcsa is ez, hát merjünk álmodni, és álmodozni. Az álmodozás nem csak a szerelmes bakfisok privilégiuma, az álmodozás olykor megszépítheti az életünk, derűs köpönyegbe burkolhat egy szomorkás, csalódott napot. Nem feltétlen menekülés a realitásból, csak egy kis segítség azt túlélni.

Babits Mihály: Hunyt szemmel

„Hunyt szemmel bérceken futunk
s mindig csodára vágy szívünk:
a legjobb, amit nem tudunk,
a legszebb, amit nem hiszünk.

Az álmok síkos gyöngyeit
szorítsd, ki unod a valót:
hímezz belőlük
fázó lelkedre gyöngyös takarót.”




szappan rózsák / saját fotó

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr692229493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemiswan 2010.08.18. 17:50:30

Szépet választottál!:)

zoltan1 · http://www.ferfivilag.freeblog.hu 2010.10.21. 07:22:16

Van, aki szerint az álmodozás az élet megrontója. Hát, ha túlzásba viszi valaki, és cselekvés helyett csak ábrándozik...
süti beállítások módosítása