2010.07.28. 00:15 | Szerző: -Ani-

Szombaton reggel a szakadó eső nem tudta elvenni kedvünket a salzburgi kirándulástól. Salzburg látnivalóit majd egy következő alkalommal megnézzük, azért készítettem néhány esős fotót az autóból, viszont az igazi nagy csemege azért megmaradt a Hangár 7. Apci már volt itt, fantasztikus kiállítás látható ebben az ultramodern épületegyüttesben. A Hangár 7 a salzburgi repülőtéren található, magántulajdonban, alapította a „Red Bull” energia ital cégtulajdonosa Dietrich Mateschitz. A milliárdos évek óta gyüjtögeti a történelmi és a modern repülőket, helikoptereket, versenyautókat, sőt mi több, ezek nagy része már a Red Bull színei alatt indultak valamilyen versenyen. A korábban használt hangárt már kinőtte a gyűjtemény és 1999-ben felkért egy osztrák építészt Volkmar Burgstallert, hogy tervezze meg ezt a gyönyörűséget, ami 2003-ban el is készült. Minden darab üveg más, nincs két egyforma, összesen 1750 darabból áll, melynek súlya 380 tonna. A kiállítás ingyenesen látogatható, a Hangár 8-ban viszont nem, ott szerelnek, de Apci már előzőleg járt ott, és készített képeket. A Hangár 7-ben működik az „Ikarus” étterem a Paprika tv műsorában már többször láthattunk itt megrendezésre kerülő főzőshowkat, a világ nagy szakácsaival. Forma 1-es autókat annyira jó volt látni életben, és csodálatos hely, a gyönyörűségtől majd bepisiltem, amikor beléptem, azt hiszem elmondhatom, hogy ez is életem egyik nagy élménye. A szuperjárgányok nézegetése közben, láthatóak voltak a reptérre le és a reptérről felszálló utasszállító gépek is.


















Tóni munka közben


A 8-as hangár



Apci fotói a Hangár 8-ból


Tito gépe

 


A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr792181220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zoltan1 · http://www.ferfivilag.freeblog.hu 2010.07.28. 14:51:57

Tök jó fotók. Egyébként a Servus tv a 7-es Hangárban szokott beszélgetős show-kat forgatni, Bécsben többször láttam már belőlük részletet. Azt hiszem, ez a tv Salzburg központú. Többször közvetítenek Red Bull versenyeket is.
süti beállítások módosítása