2010.02.10. 23:52 | Szerző: -Ani-

Gáborom küldte a filmeket, én utánanéztem egy kicsit.
Kevin Richardson zoológus, aki hobbiként az állatok viselkedését is kutatja Dél-Afrikában, Johannesburg mellett létrehozott egy magánrezervátumot, mely 38 oroszlánnak és jó néhány hiénának ad otthont. A filmben látható, hogy micsoda paradicsomban élnek.

11 évvel ezelőtt két, fogságban született kölyök viselkedését tanulmányozta,  a kölykök voltak az első lakói a rezervátumnak. Kevin az összes oroszlánnal szoros, bensőséges kapcsolatot ápol, ami hihetetlen őrültségnek minősül a tudósok számára. Kritika is éri a munkáját nap, mint nap, vannak, akik szerint ez nem helyén való, hiszen ez az ember beavatkozik a természet dolgába. Richardson azonban úgy látja, már akkor beavatkozott az ember, amikor befogta az állatokat. Az ő módszere nem a korbács és a láncok, nem töri meg az állat szellemét botokkal, hanem az általa használt eszköz a szeretet, megértés és a bizalom.
E szokatlan módszerrel próbál jobb életet biztosítani a fogságban lévő oroszlánoknak. Az állatok teljesen elfogadták, a nőstényoroszlánok sem neheztelnek rá, ha kölykeikkel játszik, egyszerűen falka taggá fogadták.

Kevin magabiztosan néz a szemükbe, soha nem fél, hogy megtámadják.
Egy angol újságnak azt nyilatkozta, ha mégis megtörténne és meghalna, következő életében ugyanezt csinálná.



Ez a film egy kicsit hosszú de érdemes megnézni.

Kép:Google
A bejegyzést több Google fordítás alapján "rakosgattam össze".

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr861748176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tüncite 2010.02.11. 17:52:26

Remek film, elképesztő fazon.. ilyenkor lenne kedvem összepakolni a fogkefémet, és elmenni Afrikába.. élni mint hal a vízben.. :)

-Ani- 2010.02.11. 20:43:55

@tüncite: Rengeteg "afrikás" könyvet olvastam, és nem csak a háborús, éhező, beteg Afrika létezik, van ott szupi jó hely is ahová bizony én is szívesen elmennék. Nem mindig jó hely ez a túlcivilizált Európa! :)))

nemiswan 2010.02.13. 06:18:14

Fantasztikus ..én is szívesen élnék Afrikában,állatok között:)
Itt is állatok közt élek ugyan,csak két lábon közlekednek .:)
Jól vagy ? pusszz

-Ani- 2010.02.13. 09:48:08

@nemiswan: Ez jó volt! :))
Köszi megvagyok.

Kakusztánia 2011.01.05. 16:36:24

Egy csomószor meg lehetett figyelni a hosszabb filmben, ahogy Kevin utánozza az állatok gesztusait, amikor velük van. Biztos, hogy ezért is fogadták el családtagnak.

zoltan1 · http://www.ferfivilag.freeblog.hu 2011.01.10. 15:43:53

Csoda! Egyébként igazat adok neki, mi is atermészet részei vagyunk, teljesen természetes, hogy beleavatkozunk, a lényeg, hogy jószándékkal tegyük. Ez az ember azzal teszi, jól teszi.
süti beállítások módosítása