2010.01.20. 19:09 | Szerző: -Ani-

Marcusom kint hagyott a nappaliban az asztalon egy könyvet, és amikor a helyére raktam kezembe akadt egy olyan könyv, amit már réges-régen el is feledtem.
Bíró Icától: A test- és lélekszépítés bibliája / A megújulás titkai
900 oldalas vaskos könyv, nem az, amit az ember mindenhová magával cipel, legfeljebb besüppedsz vele a nagy fotelba és olyan jó, hogy ottfelejted magad vele fél napig, én így jártam vele ma. Mindenről ír, pozitív gondolkodás, egészséges táplálkozás, mozgás, testápolás, ezotéria, jóga és még sorolhatnám napestig. Van a könyvben egy testmegújító meditációs gyakorlat, amit anno én már csinálgattam, de mostantól rendszeresen fogom, megosztom veletek, hátha valaki kedvet kap hozzá, higgyétek el nagyon jó.

„Helyezkedjünk el kényelmesen (ülve, állva vagy fekve), és hunyjuk be a szemünket, orrunkon keresztül szívjuk be jó mélyen a levegőt, majd szájon át fújjuk ki.
Miközben kifújjuk tüdőnkből az elhasznált levegőt, lelki szemeink elé képzeljük el leheletünket olyan molekula folyamként, amely testünk valamennyi sejtjéből képes elszakadni. Minden kilégzéskor a szervezetünk egészéből és összes sejtünkből atomokat szabadítunk fel.
Gondoljunk arra, hogy minden negatív dolog, ami árthat testünknek, lelkünknek, távozik a kilégzés folyamán, megszabadulunk tőle. Majd minden egyes belégzés új építőatomokat juttat be testünkbe, annak minden sejtjébe.
Tehát minden egyes belégzéskor arra gondoljunk, hogy az univerzum életenergiáját, tápláló szeretetét testünk minden egyes sejtjéhez eljuttatjuk.
Így egész testünket megújíthatjuk, tudatilag lecserélhetjük az elhasználódott részecskéket. Így egyszerűen minden egyes lélegzetvételünkkel lelkünket is tápláljuk. Folytassuk a ki- és belégzést, és közben képzeljük el testünket az energia, az átalakulás és az intelligencia végtelenül áradó, önmagát folyamatosan megújító áradataként.
Ezután irányítsuk figyelmünket lassan a gyomrunkra. Azt tudatosítsuk önszuggesztív módon, hogy a gyomrunk nyálkahártyáját alkotó anyagok kevesebb mint egy hét alatt teljesen kicserélődnek, megújulnak.
Ezután irányítsuk figyelmünket a bőrünkre, és tudatosítsuk magunkban, hogy a bőr sejtjei egy hónap alatt az utolsó molekuláig kicserélődnek, és ez által bőrünk teljesen megújul, megszépül, selymessé, bársonyossá válik, ráncaink napról napra csökkennek, kisimulnak és el is tűnnek.
Ezután képzeljük el lelki szemeink elé a csontvázunkat, tekintsünk rajta végig, és programozzuk azt, hogy a csontozatunkat alkotó részecskék építőelemei három hónap leforgása alatt teljes mértékben kicserélődnek, és csontszöveteink megerősödnek, megújulnak, felépülnek.
Ezután figyeljünk a májunkra, gondolatban simogassuk meg és mosolyogjunk rá, hiszen elég nagy munkát végez testi egészségünk érdekében. A máj az egyik legfontosabb méregtelenítő szervünk. Tudatosítsuk, hogy hat hét alatt májunk is képes a teljes megújulásra.
Ezt követően vegyük sorra az összes nemes és belső szervünket: szív, vese, emésztőcsatorna, hasnyálmirigy, ivar- és hormonmirigyek, agy, látó- és szaglószervek stb., és szeretettel koncentráljunk rájuk hasonlóképpen, mint ahogy azt már tettük májunk esetében. Szinte lássuk szerveinket „nevetni-örülni”, újjászületni.
Végezetül pedig koncentráljunk és érzékeljünk testünk egészére, és gondolatban tudatosítsuk azt, hogy fizikumunk alkotóelemei évente megújulnak.
Rögzítsük újra azt a gondolati energiát, hogy minden egyes lélegzettel megújítjuk testünket. Próbáljuk meg vizuálisan látni, megjeleníteni külsőnket.
Képzeljük el a számunkra legideálisabb testet, mely rugalmas, hajlékony, változásra kész és örökké megújulásra képes. Ismételjük ezt a gyakorlatot minél többször.
Ha vizualizációnkat a mélymeditáció szintjére fejlesztjük, akkor még intenzívebb hatás elérése lehetséges. Próbáljuk ki!”

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr211688329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jenever 2010.01.21. 06:57:32

szép jó reggelt! :)
a meditáció jó dolog!
Oldfield nagy kedvencem :)
a Fejes képek meg teljesen lenyűgöztek!!

legyen csuda szép a napod!! :)

dzsivan 2010.01.27. 18:43:12

Valamikor régen úgy alakult a sorom hogy nem folytattam tovább a meditációs alkalmak tartását.
Abba hagytam és vártam……………….. egészen mostanáig.
JANUÁR 31 VASÁRNAP A
Gundel Károly SzakiskolÁ-BAN
1097
Bp., Ecseri Út 5-7

Reggel 9-órától délután 18 óráig meditációs hétvége lesz ahova szeretettel várlak.
a "felszerelés" a szokásos
polifoam, takaró, laza ruha, ivóviz hakell, kevés ebédnek való

Swami jivan nishang

dzsivan_nishang@vipmail.hu
süti beállítások módosítása