2010.01.18. 17:15 | Szerző: -Ani-

Szétnéztem a házban, rám jött a szokás szerint a „nemférekel”, mi a franc ez a sok lim-lom, szindróma. Még nincs itt a tavaszi nagytakarítás ideje, nevezhetjük lomtalanításnak is, az idő melegebbre fordulásával általában rám tör.
Most előbb jött, szeretnék megszabadulni egy csomó dologtól, de mindig csak félig sikerül. A régi ruhákat gyorsan el kell ajándékozni, mert csak egy kicsit kerül kijjebb a házból, dobozban, zacsiban, aztán nem tudom, hogy de visszavándorol, ha más nem a nagy varrós kosárba, mert jó lesz az anyaga miatt patchworknek, de azt még nem tudok igazán, előbb meg kell tanulni. :)) Ez így megy évről-évre, míg nem kinövi az ember a lakást.
Marci szobája a plafonig be van építve, és az rendesen tele van játékkal köztük nem egy érintetlen, vadi új darab.
Gondoltam lefotózom ezt a rengeteg dolgot, szépen összeépítem a nagy várakat, benzinkutakat stb. és felteszem a Vaterára. De most is csak írok róla ahelyett, hogy csinálnám! Nem kapkodom el, mert ezekért is vérzik a szívem, és még hol van a gyerek véleménye a dologról. :(
Németországban nem dobnak el semmit, boltokat hoztak létre, ahol minden ingyenes, mindenki beviheti a megunt dolgait, és amire szüksége van azt el is viheti. Nekem nagyon tetszik az ötlet, csak nálunk ez nem megvalósítható. Addig amíg az emberek handlét megvesznek, addig itt nincs jövője az efféle dolgoknak, sajnos.
Németeknél van szintén az a nagyszerű dolog is, hogy csereköröket hoztak létre.
Ez olyasmi mintha barátok segítenének egymásnak. Mindenki azt csinálja, amit szeret, amihez ért, mindezt pontokért cserében, jól szervezve, a kuponfüzetébe kerülő pontokat pedig beválthatja, arra amire éppen neki van szüksége. Mondjuk, ha utálsz vasalni, jön Ani, aki szereti ezt csinálni, kivasal, kap húsz pontot, amiért Mari kigazolja a kertjét mert Ani rühell gazolni.
Zseniális! De gyűjtögethetik hosszú ideig is a pontokat és beválthatják egy nagyobb horderejű dologra. Egy ilyen körhöz való csatlakozás általában 10 euróba kerül, és 5 euró az éves tagság. Ebből fedezik a kiadásokat, hogy mindenki havonta kézhez kapja a magazint, vagy az internetes oldalakat, amin lehet válogatni a felajánlott munkák közül. Nálunk miért nincs ilyen?????????
Vagyis van egy hasonló dolog, arról holnap írok, mert még rákeresek megnézem, hogy tényleg, és mi is az.


 
Fejes Sándor festménye

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr301682447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jazoli 2010.01.18. 23:02:34

A lomtalanítás rám is rámférne.Az én elvem, amíg van helyünk elteszünk bármit, mert még jó lehet valamire...
Rá kell döbbennem, mindent tele lehet pakolni. Selejteznem kéne, hogy legyen hely az újabb kacatoknak:))
A cserekör fantasztikus ötlet! Nem valami ilyesmi akart lenni a kommunizmus is?

jenever 2010.01.19. 06:21:02

szép jó reggelt! :)
nálam is mindig van mit selejtezni. nyáron kis felújítás volt, akkor selejteztem, de én is olyan "majd jó lesz valamire" módon gondolkodom, ráadásul az oviban tényleg egy csomó dolog hasznos lehet, így aztán ha itthon már nem fér, beviszem.
de ez a csere-bere ez tényleg jó ötlet!
süti beállítások módosítása