2009.10.30. 08:00 | Szerző: -Ani-

Gyömbérből és fokhagymából
Felgyorsítja az anyagcserét. Nagyon jól lehet kiküszöbölni vele a falási rohamokat.
Elkészítése: Egy kis fej felszeletelt gyömbért, 2 liter vízben főzzünk 20 percig, adjunk hozzá fél fej fokhagymát, forraljuk picit és szűrjük le. Kihűlés után, édesítőszer nélkül fogyasszuk.

Zöldtea ginszenggel
A zöldtea bioaktív anyaga blokkolja a szervezetben azt az enzimet, amely a táplálékban levő fölösleges zsiradék raktározásáért felelős. A farkasétvágyat csillapítja a ginszeng.
Elkészítése: 1,5  teáskanálnyi zöldteát 1 liter forró vízzel leöntünk, és 3 perc múlva szűrjük le.
Minden csészébe keverjünk ginszengkivonatot, olyan mennyiségben, ahogy a csomagoláson ajánlják.

Nyírfalevéltea borókabogyóval
A nyírfalevél kíméletes vízhajtó, a fűszeres borókabogyó a salaktalanítást segíti.
Elkészítése: 1 teáskanál szárított nyírfalevélteát, 1 teáskanál borókabogyót tegyünk 3dl forrásban levő vízbe, és 10 perc elteltével szűrjük le. Naponta 2 csészével lehet inni belőle.

Rooibos tea
Rengeteg flavonoid található benne.
Ásványi anyagokban gazdag, cserzőanyag-tartalma alacsony, antioxidáns tulajdonságánál fogva lassítja az élettani öregedést.
Elkészítése: 1 teáskanál teafüvet forrázzunk le 2dl forró vízzel, 5 percig hagyjuk állni, majd szűrjük le.

Csalánlevél gyömbérrel
A csalán szabályozza az emésztést, és méregtelenít, akárcsak a gyömbér.
Elkészítése: Forrázzunk le 1 teáskanál csalánlevél teát és ½ kiskanál reszelt gyömbért 3dl vízzel, és 10 perc után szűrjük le.

Borsmenta édesköménnyel
A borsmenta és az édeskömény megnyugtatja a gyomrot, a bors és az ánizs fokozza az anyagcserét.
Elkészítése: Forrázzunk le 3 szem feketeborsot, ½ -½ teáskanál ánizs- és édesköménymagot, valamint 1 kávéskanál borsmentateát 3dl forró vízzel, 5 perc múlva szűrjük le.
Ebéd vagy a vacsora után igyunk egy csészével.

Fűszeres tea fahéjjal és csilivel
A fahéj és a csili belülről melegít, ezáltal fokozza az anyagcserét.
A fűszeres tea (Yogi tea) alkotóelemei beindítják a gyomornedvek termelődését.
Elkészítése: 2,5dl forró vízzel öntsünk le 1 teáskanál Yogi teakeveréket, negyedóra múlva szűrjük le, majd ízesítsük 1-1 csipet fahéjjal és csiliporral.

Lapacho tea ánizzsal
A Dél-Amerikából származó fa kérge és az emésztést segítő ánizs turbófokozatba kapcsolja az anyagcserénket.
Elkészítése: 2 evőkanál ánizsmagot törjünk össze mozsárban, forrázzuk le 1 liter vízzel, 1-2 perc múlva szűrjük le, és tegyünk a főzetbe 20gr teafüvet. 5 perc pihi után megint leszűrjük

Palástfű tea
Az ezüstös palástfű, különösen elhízás ellen jó. Naponta két-három csészével elég meginni, hogy kedvező hatását kifejtse, írja róla Maria Treben.
Elkészítése: 1 púpozott teáskanálnyi füvet adunk ¼ liter forró vízhez, rövid ideig állni hagyjuk.

Matétea kardamommal
A tea keserű anyagai nyugtatják a gyomrot, a kardamom segíti az emésztést.
Elkészítése: 5 szem kardamomot zúzzunk össze, keverjünk hozzá egy negyed darab citrom reszelt héját, 1liter vízben főzzük 3 percig, aztán szűrjük le. Szórjunk az italba 10gr teafüvet, és 10 perc után ezt is szűrjük le.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr11485578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BartiMagdolna 2009.10.30. 20:38:53

Eddig nekem ilyesmivel sosem volt gondom. Nem vagyok egy nádszál, sőt, de nem éreztem, hogy valamilyen segítséggel fogynom kellene. Persze, volt olyan, hogy eszembe jutott, körülöttem minden nő fogyókúrázik/zott, de a gondolat szintjén el is veszett a dolog. Szép estét Neked! :)

-Ani- 2009.10.30. 21:38:45

Manó!
Én sem fogyizom, kb az a helyzet mint nálad...Nem érzem kövérnek magam, talán egy kis intenzívebb testmozgás, az rám férne. Sajnos a gondolat szintjénél nálam sem jut tovább a dolog. No, de ez legyen a legnagyobb baj... :D Neked is szép estét! :)
süti beállítások módosítása