2009.08.25. 22:26 | Szerző: -Ani-



Hógolyót úgy öt évvel ezelőtt hozta haza cicamama. Édes kis fehér-tarka cica volt, aki rögtön belopta magát a szívünkbe.

A leg dörgölőzöősebb cica volt, hanyatt feküdt, dorombolt, ahogy kiléptem az ajtón.
Nyaralásból hazatérve rettenetesen megtépett állapotban találtuk, nem tudta kiheverni az állapota rosszabbodott. Elvittem a sárvári állatklinikára, de már nem lehetett rajta segíteni.
Még sosem láttam ilyet, eutanázia, kapott egy altatót a cica, és megvárta az orvos, míg elalszik csak azután adta be a szívbénító injekciót, megsimogatta Hógolyót, meggyőződött róla, hogy már nem lélegzik és csak akkor adták vissza.
Nagyon emberségesen történt az egész.
Az élet tisztelete és a doktorúr állatok iránt táplált igaz szeretete, megkönnyítette a búcsúzást.

Cilikével és gyerekekkel egydobozban



Bercikével így aludtak

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr251338365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zoltan1 · http://www.ferfivilag.freeblog.hu 2009.08.27. 13:10:15

Hm. Mennyit jelenthet egy állat isnekünk. Emlékszem,mikor kimúlt a mi macskánk. (Apáméké). Olyan szomorú volt, még láttam,hogyodébbvonszolja magát az árnyékba, legközelebb arra jártam, már nem élt. Embereknél eutanázia ellenes vagyok, de állatoknál más a helyzet.

-Ani- 2009.08.27. 14:58:49

@zoltan1: Az eutanáziáról én sajnos másképp gondolkodom, nem tudom összeegyeztetni az orvosi esküt a mindenáron életben tartással! Hol itt az emberség!? Szerintem minden orvos másképp cselekedne, ha nem kötné a kezét a törvény. (amiről sok estben az egyház dönt)

Atom · http://atom.blog.hu 2009.08.28. 00:32:11

Az egyik kedvenc macskám volt... Nagyon sajnálom szegénykét, de talán jobb így. A szívem szakadt meg, amikor utoljára láttam, csapzottan, sebzetten, és még akkor is csak dörgölőzött...
süti beállítások módosítása