2008.12.08. 08:49 | Szerző: -Ani-

Múlt héten szokásos háttérzajként vasalás közben a német RTL II volt bekapcsolva.
Döbbenet! Asszonycsere, azt hiszem nálunk is forgattak pár éve hasonlót a tv-ben.
Ott ragadt a szemem a képernyőn.
Gondolkodóba ejtett amit láttam, sőt azt is tudtam, hogy írni fogok róla.
Csokorba szedtem a témához illő megfigyeléseimet.
A műsorban két asszony cserélt otthont, mindent maga után hagyva férjet, gyereket, háztartást. Az egyik nő 52 éves háztartásbeli, elhízott, félénk, slampos, elnyomott.
A másik egy bárpultos, hasonló korú, ki kent-ki fent nagypofájú, kemény egyéniség.
A bárpultos csajszi családja nagyon jó hatást gyakorolt a félénk dagira, tornázni vitték, fodrászhoz, pakolást raktak az arcára, megpróbálták egy kicsit átváltoztatni, törődtek vele. Míg a másik oldalon, a domina próbált rendet teremteni, a maga módján.
Pezsgőzve, bagózva várta haza a ház urát, aki egy slamparély, fotelban ragadós, újságolvasós, sörözős diktátor, és jól kiakasztotta. Némi balhék után a báros pipi kidobált mindent a hálószobából, átalakította, szép vörös huzatok, tül baldachim, gyertyák stb.
A pasinak levágta a haját, befestette, levágta a bajszát, embert csinált belőle, "megszelíditette" és így adta vissza a félénk daginak, aki szintén nem kis változásokon ment keresztül.
Mi ebben az érdekes?
Hány ilyen félénk dagi jár közöttünk, sokszor leszóljuk, hogy na férjhez ment, elkelt már nem törődik magával!
Ha belegondolunk két emberes a játék, mert a férfiak nagy része ugyanezt csinálja, sőt sok esetben ők az okozói a nő "lecsúszásának".
Kemény szavak ezek de nézzünk csak szét a minket körülvevő világban.
Rengeteg undorító, ápolatlan pasi van. Nem csak a nők vannak elhízva, a férfiak is rendesen! El kezdtem figyelni, apukból a "felhozatalt" vásárlások, csavargások közben, hallgattam az asszonyokat és a férfiakat, de most "más füllel".
Rengeteg a férfisoviniszta állat, akinek az asszony azért kell, hogy megfőzze a nagy húsokat, megvegye a sört, rendben tartsa a lakást, kigazdálkodjon mindent, nevelje a gyerekeket, kerssen pénzt, aztán ha az ura úgy kívánja, legyen a készséges szerető is.
A lényeg, hogy a teremtés koronái címhez ragaszkodnak, de ha jól belegondolnak, amit csak sutyiban tesznek: NŐ nélkül nem érnek semmit sem!
Rengeteg nőt hallottam már panaszkodni, fásultak, boldogtalanok, kiszolgáltatottak.
Van akiknek sikerül ebből a helyzetből még időben kiszállni, a volt férjek ezután áldozatnak tekintik magukat, sőt olykor a környezet is ezeknek a "szegény páráknak" a pártját fogja.
Látok idős néniket, akik egy életen át szolgáltak efféle zsarnokot, teszik a mai napig és tisztelettel beszélnek róla..... ők még azt tanulták:
Egy jó asszony köténye mindent eltakar!
Asszony sorsok....
Kinevetik őket, ha nézik a bárgyú sorozatokat, olvassák a romantikus vackokat.....
Mert sok nőnek nem maradt más, csak az olcsó álmodozás.
Nem vagyok feminista, talán azért mert az én családomban szerencsére az előbb felsorakoztatott tények kizárhatóak, de kérdem én:
Hol van az egyenjogúság?
Elérték a nők, munka terén, egyenlő munkáért kevesebb bért kapva mint a férfiak és hosszan lehetne sorolni a diszkriminációkat, amik a nőket nap mint nap érik.
Pedig ne felejtsék el uraim, az életüket is egy nőnek köszönhetik!
(Akit érint, gondolkozzon el soraimon, és akinek nem inge ne vegye magára!)




 

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr74810524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Atom · http://atom.blog.hu 2008.12.12. 11:42:57

Jah, ez elég vitatott téma, mint a héten kiderült:P

zoltan1 · http://www.ferfivilag.freeblog.hu 2009.05.17. 21:28:29

Amit tapasztaltam, hogy férfimozgalmi körökben a nő tisztelet tárgya. Ha egymás közt ki is beszéljük őket néha. Én férfimozgalmár vagyok, és éppen ezért is mondom, hogy a férfiaknak túl kell lépni saját árnyékukon! Meg kell tanulni a női nyelvet, udvarolni, kicsit kényeztetni kell a nőket, segíteni, melléjük állni! Rengeteg nő van az életemben, akiknek sokat köszönhetek.
Én nem szeretem a feminizmust, túl tiszteletlen velünk, férfiakkal szemben, és általában magasról tesz ránk, férfiakra, ritka, hogy nem ellenséget lát bennünk. De vannak dolgok, amikben a saját józan eszem azt súgja, hogy igaza van egy feministának. Élni és élni hagyni!- van a szlogen. Én jobban szeretem így: élni és élni segíteni! Hogy ne legyenek köztünk ilyen szegény, elnyomott, boldogtalan kövérkék.

zoltan1 · http://www.ferfivilag.freeblog.hu 2009.05.17. 21:31:30

Ani! Kitehetném ezt a bejegyzésedet a blogomra? Szerintem elgondolkodtató. Sajnos valószínű, hogy ezek az elnyomó, úrhatnám férfiak nem olvassák a blogomat, de azért hátha egy mikromilliméternyi pozitív hatása lesz. Választ ide küldj: eposzegy@gmail.com
Köszi!
süti beállítások módosítása