2008.11.19. 09:06 | Szerző: -Ani-

Marcit iskolába vittem, előtte egy órával kiállt a férjem az autómmal és bizony indulás előtt percekig a szélvédő leolvasztásával voltam elfoglalva. Nagyon hideg van, gyönyörű dér lepte az egész táj. Vasárnap "sógoréknál" jártunk igencsak benne az Alpokban, semmi nem volt érezhető a közelgő télből.
Minden évben úgy kezdem a telet, hogy berobogok egy fitotékába és vásárolok néhány immunrendszert erősítő teát pl. Echinacea, Bérescseppet a Marcinak, és tavaszig valami jóféle multivitamint. No ez csak a megelőzés egy része, mert tudatos táplálkozással, amit egész évben művelünk sokat lehet tenni a jó, erős immunrendszer érdekében.
A tavalyi sőt tavaly előtti tanévben sem hiányzott a gyerek, elkerülte őt az összes meghűléses, vírusos nyavaja. Rengeteg zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, minden este ott van az asztalunkon a nagy tál pucolt alma, vagy narancs.
Igazi citromot használok, sosem mű citromlét, avval és mézzel készítem gyermekemnek az egy liter teát, amit mindennap visz magával az iskolába.
A legjótékonyabb barát, amit édes orvosságnak is neveznek az a méz, télen-nyáron édesítésre ezt használom.
Orvosság? Igen. Utánanéztem mennyi mindenre jó.
Cinktartalma elősegíti a gyulladásgátló hormonok termelődését. 
Triptofán nevű esszenciális aminosav enyhíti a fájdalomérzetet, a szerotonin boldogsághormon előanyaga.
Az argimin nevű aminosav az erek rugalmasságáról gondoskodik.
Szőlőcukor tartalma által a vércukorszint huzamos ideig állandó marad.
Másodlagos növényi anyagai, óvják az ereket a káros szabadgyököktől, megakadályozzák a lerakódásokat az érfalakon.
Tehát jó reumatikus fájdalmakra, a szívnek, az agynak, segíti az emésztést, energia bomba, fiatalon tartja a bőrt, köhögésre és még sok, sok mindenre jó.
Ha viszont beüt a ménkű, köhög az ember és folyik az orra.........
Csak felnőtteknek!
Egyik barátom a mézespálinkára esküszik, mézet a pálinkába rendesen!
Az anyukám azt mesélte, hogy a dédnagyanyám ha megfázott, bort forralt csípőspaprikával és azt szürcsölte be forrón, másnap kutyabaja sem volt. :))))
 

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr86777258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása