2008.07.08. 22:14 | Szerző: -Ani-

Szokásos "net túrámon" találtam őket. Nagyon tetszenek!


“Mindenki maga irányítja sorsát; mi magunknak kell megteremtenünk boldogságunk okait. Csak mi tartozunk ezért felelősséggel, senki más.”
(XIV. Dalai Láma)

 

“A kihívások teszik életünket érdekessé; azok legyőzése ad értelmet neki.”
(Joshua Marine)


“Vannak, akik mindig morognak, mert a rózsáknak töviseik vannak. Én hálás vagyok, hogy a töviseknek vannak rózsabimbói.” (Alphonse Karr)


“A türelem keserű, de gyümölcse édes.” (Jean Jacques Rousseau)

 
“Az élet olyan, mint egy kártyajáték. A kiosztott lapok adottak, de ahogy játszod őket, az szabad akarat.” (Jawaharlal Nehru)


 “Utolsó leheletemmel is köszönöm a sorsnak, hogy ember voltam, és az értelem szikrája világított az én homályos lelkemben is. Láttam a földet, az eget, az évszakokat. Megismertem a szerelmet, a valóság töredékeit, a vágyakat és a csalódásokat. A földön éltem és lassan felderültem. Egy napon meghalok: s ez is milyen csodálatosan rendjén való és egyszerű! Történhetett velem más, jobb, nagyszerűbb? Nem történhetett. Megéltem a legtöbbet és a legnagyszerűbbet, az emberi sorsot. Más és jobb nem is történhetett velem.”
(Márai Sándor: Füves könyv - Önmagamról)

 







Beszereztem egy újabb Márai könyvet: "Szabadulás" címmel, és "A kassai polgárok" lesz a következő.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr1559571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pankeey 2008.07.12. 04:45:30

nekem ez maszott a fulembe x eve {

wenige wissen
wieviel man wissen muss
um zu wissen
wie wenig man weiss
}

de lehetne meg folytatni, sok okos es bolcs mondas van - amit neha nem artana megfogadnunk

zoltan1 · http://www.ferfivilag.freeblog.hu 2009.05.20. 21:40:24

Máraitól én is olvastam már pár könyvet. Szeretem, mert olyan módszeresen kifejt mindent. Egy útleírással kezdtem, büszke vagyok rá, hogy végigküzdöttem magamat rajta. Az egy polgár vallomásai a közepétől már nem érdekelt annyira, sőt egy kicsit csalódás volt, mert azt hittem kereszténynek mondja magát Márai, erre egy csomó nőkalandja volt. Ha jól emlékszem, még a házassága mellett is, holott úgy írta le a feleségével való találkozást, mint ami a sors által volt nekik rendelve. De talán rosszul emlékszem és nem csalta az asszonyt. Remélem.
süti beállítások módosítása